Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Sønderho – Fedor de Groot *****

Sønderho – Fedor de Groot

Een origineel debuut, waarmee de Groot zich in één klap onderscheid van andere auteurs

  • Auteur: Fedor de Groot
  • Uitgeverij Godijn Publishing
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789493233607 
  • Druk: 1 
  • oktober 2021

Monika Hedegaard, rechercheur bij de politie van Kopenhagen, krijgt een boodschap uit het verleden. Een verleden dat zij liever achter zich laat, maar nu het haar in lijkt te halen gaat zij met haar zus Isabel op onderzoek uit. Wanneer je denkt dat je je verleden kent, maar het blijkt dat er een heel deel voor je verborgen is gehouden hoe zou jij reageren? Dat Monika die bewuste dag in 1998 niet langer uit haar geheugen kan verbannen wordt met de brief die zij ontvangt wel duidelijk

Op die bewuste dag in 1998 werd alles anders……

Fedor de Groot komt met een wel heel speciaal debuut, eentje waarmee hij in thrillerland meteen hoge ogen zal gooien. Zijn On-Nederlandse schrijfstijl is een waar genot om te lezen, tel daarbij op de verhaallijn die de lezer door heel Europa meesleept, dan kom je bij Sønderho. Het verhaal is qua sfeer zeer goed en uitgebreid neergezet, de lezer zal vanzelf argwanend worden ten opzichte van de karakters, er hangt iets in het boek waar de vinger niet op te leggen is. Een spel van de auteur met de lezer, waarbij de lezer het verliest en door blijft lezen.

De Groot heeft met deze thriller een zeer origineel onderwerp verweven in een intrigerend verhaal, waarbij de filmische neergezette sfeer een extra pluspunt is. Het hangt een beetje tussen heden verleden en een kijk in de toekomst, de realistisch neergezette setting maakt de lezer wantrouwend naar zijn of haar eigen denkvermogen; “Het zal toch niet”.

Een spetterend debuut dat smaakt naar meer gelukkig krijgt het ook een vervolg, de hoofdpersonages komen terug in een volgend deel. Fedor de Groot heeft zich met Sønderho in één klap verzekerd van een plek in menig thrillerleeslijst, door zijn sterke setting, prettig leesbare schrijfstijl en meeslepende verhaallijn weet hij zich te onderscheiden van menig ander.

Een debuut om trots op te zijn, Stevig en Daadkrachtig iets dat de lezer niet zal loslaten en smaakt naar meer

Lieve Leesgroet Moon Kager