Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Gezicht van het kwaad – Chris Carter  “Is deze auteur in het hoofd van een serie moordenaar gekropen? Gruwelijk goed!”

Chris Carter – Gezicht van het kwaad.

Dit boek is niet geschikt voor tere zieltjes met zwakke magen! Ik wil het maar even gezegd hebben! Toch wil ik het iedereen aanraden, wat een gruwelijk goede thriller!

  • Auteur: Chris Carter
  • Uitgever: Harper Collins
  • Nederlands 
  • 1e druk: oktober 2021
  • Paperback
  • 9789402709278
  • 384 pagina’s

Robert Hunter en zijn collega Carlos Garcia worden geacht een gruwelijke moord op een priester op te lossen. Het lijkt om een rituele moord te gaan, maar al snel moeten ze hun mening herzien. Er worden meer lichamen gevonden die op gruwelijke wijze aan hun einde zijn gekomen. De moorden zelf vormen geen overeenkomsten. Ze worden gelinkt aan elkaar door in bloed gedrenkte cijfers. Tijdens het onderzoek ontdekt Hunter nog een overeenkomst. De slachtoffers zijn geconfronteerd met hun ergste nachtmerrie die tot hun dood heeft geleid. Wie is hun ergste nachtmerrie en hoe weet deze moordenaar van hun nachtmerries af?

Gezicht van het kwaad is (HELAAS!) de eerste thriller die ik lees van Chris Carter. Eén ding is zeker; Handtekening van het kwaad (deel 1) wil ik nu ook lezen! Toch heb je geen voorkennis nodig om Gezicht van het kwaad te lezen. Hierboven waarschuwde ik al dat dit geen verhaal is voor mensen met een zwakke maag. De moorden die worden gepleegd zijn gruwelijk! Ik dacht dat ik al heel wat heftigs had gelezen in thrillers, dat kan dan zo zijn, maar hier zaten moorden bij waarvan ik dacht: hoe heb je dit verzonnen? Of zijn deze moorden werkelijk gepleegd? Hij was tenslotte forensisch psycholoog en bestudeerde het gedrag van criminelen…Voordat ik dit wist heb ik even werkelijk gedacht; ‘Chris Carter, het is maar goed dat je de pen goed kan hanteren om dit soort gedachten (moorden) gestalte te geven! Over het alternatief wil ik niet nadenken!’

De eerste moord die voorgeschoteld wordt is de moord op pastoor Fabian. Een vreselijke moord die echt wel rituele trekjes heeft. Dat blijkt alleen toch niet zo te zijn en daar komen Hunter en Garcia snel achter. Ook dat het niet de eerste moord en zeker niet de laatste zal zijn. Er is serieus een serie moordenaar aan het werk. Eéntje die zich ook niet zomaar laat stoppen! Hunter beseft dat de moordenaar niets te verliezen heeft, hij heeft alles al verloren.

Als lezer weet je snel genoeg ‘Hoe’, het duurt aanmerkelijk langer voordat je bij het “Waarom’ uitkomt. Tijdens de weg daar naartoe houd je je adem in! Een belangrijke zaak zag ik aankomen, maar net toen ik daar weer aan begon te twijfelen kwam de twist; ik had het goed gezien, maar deels! Gezicht van het kwaad een perfect passende titel! Op een prachtige cover! Van de inhoud heb ik gesmuld! Dit is misschien geen Mustread is voor iedereen, voor mij wel degelijk! Ik moet ergens tijd gaan vinden om het vorige deel te gaan lezen en ik kijk zeker uit naar het vervolg!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman