Fantasie·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De Magiër – Lydia Albadoro ****

De Magiër – Lydia Albadoro

“Met haar  magische schrijfstijl heeft Lydia Albadoro met dit tweede deel de lezer weer in haar macht, De Magiër ademt mysterie en de ongrijpbare sfeer zorgt voor een intrigerende leesflow”

  • Auteur: Lydia Albadoro
  • Uitgeverij Kabook
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789083042435 
  • Druk: 1 
  • november 2021 
  • 295 pagina’s

“Is dat wat ze je hebben verteld? Het is een leugen, Connor.”

Connor Grant heeft het zwaar wanneer hij na een opname in een psychiatrische instelling Alttown wordt ontslagen, nadat hij daar zijn alcoholisme heeft aangepakt. Wat is er met hem aan de hand, de gaten in zijn geheugen zijn groot en wat is er precies gebeurt tijdens zijn val in de put en de tijd erna ? Hij kan er geen vat op krijgen. Zijn oom, Sinclair, heeft een opdracht voor hem, de experimentele medicatie die zijn oom nodig heeft voor zijn verwardheid blijken niet meer leverbaar via het bedrijf dat ooit aan Sinclair toebehoorde. Zonder die medicatie is Sinclair nergens, hij vraagt Connor om dit voor hem op te lossen, maar er blijkt veel meer aan de hand met het bedrijf en Connor heeft geen idee in welk sinistere web hij zich begeeft.

Wanneer men eerder een boek van Lydia Albadoro heeft gelezen weet dat de kracht van haar verhalen de ongrijpbaarheid is. Zo ook De Magiër, waarin niets is wat het lijkt en de lezer door Albadoro in grijze mist wordt gehouden. Wat is er aan de hand met Connor Grant in dit tweede deel van de serie over de auteur van Gold Rush? Het prettigste is wanneer de boeken op volgorde gelezen worden, dit geeft een beter plaatje van de toch al zo mysterieuze sfeer. Zij weet zich te onderscheiden daar haar beeldende schrijfstijl, maar ook het zweverige karakter en de grijze mist die in haar boeken hangt behoren allemaal tot de herkenbare handtekening van de auteur. Uniek en onderscheidend

Mysterieus, Ongrijpbaar en een licht bovennatuurlijke verhaallijn

Met de schrijfstijl van Albadoro kan de lezer een haat liefde verhouding opbouwen, enerzijds ben je geïrriteerd omdat je er de vinger niet op kunt leggen waar het verhaal heen gaat, anderzijds zo geïntrigeerd door de verhaallijn dat wegleggen van het boek echt onmogelijk is. De filmische sfeerimpressie en de verrassende verhaallijn werken hier zeker aan mee. Dit tweede deel van de Arcana serie bezit net als haar voorgaande boeken dezelfde ongrijpbaarheid, welke tot de plot aan toe de lezer in de ban van de schrijfstijl van Albadoro houdt. Het open einde zal de lezer maar gedeeltelijk een voldaan gevoel zal geven. De Arcana serie is nog niet af, hopelijk komt het vervolg De Magiër er snel aan, want men zal willen weten hoe het afloopt met Connor Grant.

De lat ligt weer een treetje hoger voor Lydia Albadoro

Lieve Leesgroet Moon Kager