Recensies·Recensies van Moon·Roman

Betoverend Toscane – Annemartien Berkelaar

Betoverend Toscane – Annemartien Berkelaar

“Een heerlijk ontspannende roman om even lekker bij weg te dromen”

  • Auteur: Annemartien Berkelaar
  • Uitgeverij Zomer en Keuning
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789020542622 
  • Druk: 1 
  • augustus 2021 
  • 240 pagina’s

Een groep van zeven diverse dames elk met hun eigen verhaal, hun eigen rugzak en hun eigen strubbelingen in het leven. Zij komen samen tijdens een beeldhouwworkshop in Toscane. Sommige komen alleen, sommige met hun zus of vriendin en zelfs een vrouw reist met haar man naar Italië af. Op het landgoed de Luca ontmoeten zij elkaar en daar ontspruit er zich naast mooie beeldhouwwerken ook vriendschappen en inzichten. De reis naar Italië, is voor de dames stuk voor stuk een ontdekkingstocht naar hun passie en zichzelf

“Als ze denkt over haar medecursisten. Ziet ze dat het allemaal vrouwen zijn die op hun manier nog veel te leren hebben. Dat is ook logisch, dat hoort bij de leeftijd. En zij, wat heeft zij nog voor levenslessen te leren?”

Annemartien Berkelaar trakteert de lezer op een heerlijk ontspannende leesflow, met haar beeldende vertelstijl waant de lezer zich in Toscane, waarbij de karakters je als vriendinnen na zullen gaan staan. De verhaallijn zou het verhaal kunnen zijn van de lezer zelf en de mensen om je heen, het is laagdrempelig en herkenbaar. Alledaagse perikelen komen naar voren bij de zeven dames, perikelen die men allemaal wel eens heeft aangehoord of meegemaakt.  De manier waarop Berkelaar dit heeft verpakt in een heerlijk leesbare roman zal voor heerlijk ontspannende leesmomenten zorgen.

De lezer waant zich even heerlijk in Toscane en zal meeleven met de karakters, heel fijn leesvoer voor een druilerige middag of op je bedje langs het zwembad. Beeldend,  romantisch en herkenbaar

Lieve Leesgroet Moon Kager