Recensies·Recensies van Moon·Roman

 Droomuitzicht – Sarah Morgenthaler ****

 Droomuitzicht – Sarah Morgenthaler

“Morgenthaler brengt warmte in het koude Alaska. De romantiek, humor en de heerlijke verhaallijn, zullen de lezer verwarmen tot in hun hart”

  • Auteur: Sarah Morgenthaler
  • Uitgeverij: AW Bruna
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789400513211 
  • Druk: 1 
  • juni 2021 
  • 368 pagina’s

Voormalig actrice, River Lane , heeft haar zinnen gezet op een nieuwe carrière. Ze zet alles op alles om een prachtige documentaire te maken over het pittoreske Moose Springs. Dat de inwoners van ditzelfde plaatsje helemaal niet zitten te wachten op een documentaire over hun toch al zeer toeristische dorpje, lijkt voor River Lane geen enkel struikelblok. Zou het haar lukken om Moose Springs en al zijn moois aan de wereld te kunnen laten zien, of gooien de inwoners roet in het eten?

Deel drie van de Moose Springs trilogie, de lezer maakt weer de heerlijke reis naar Alaska en al het moois wat het land te bieden heeft. Morgenthaler weet als geen ander dit landschap, de bewoners en de verhaallijn beeldend aan de lezer over te brengen, voor je verbeelding is het een lust om de schrijfstijl van Sarah Morgenthaler tot je te mogen nemen.

Naast dat de schrijfster beeldend de omgeving neer zet weet zij de lezer te animeren met een romantisch verhaal, een kat en muis spel, waarbij ook humor een groot onderdeel is. Al je zintuigen worden gevoed, je geniet, menigmaal zal er een dikke glimlach rond je lippen krullen en het ontspannende leesvoer zorgt ervoor dat je je even helemaal in een romantische wereld waant. Waren in het eerdere delen ook rollen weggelegd voor de eland en de hond, in dit derde deel komt de marmot op een heerlijke manier uit de verf. Sarah Morgenthaler weet de liefde voor Alaska en de natuur aldaar, werkelijk op een unieke en overtuigende manier op de lezer over te brengen, verweef daar in Droomuitzicht een beetje spanning bij en je zit midden in het avontuur van River en Easton.

Dit derde deel is werkelijk heerlijk leesvoer voor de Feelgood-liefhebber, uitermate romantisch met een vleugje spanning, dit en het gegeven dat je je in het prachtige Alaska bevindt maakt het tot een heerlijke pageturner. Genieten van het begin tot het puntje van berg….

Lieve leesgroet Moon Kager