Recensies·Recensies van Moon·Roman

De oogstmeisjes – Nikola Scott

De oogstmeisjes – Nikola Scott

Sfeervol en meeslepend geschreven, ik ben Fan

  • Auteur: Nikola Scott
  • Uitgeverij:  Harper Colins
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789402708288 
  • Druk: 1 
  • augustus 2021 
  • 456 pagina’s

Het geheim dat ze al sinds de oorlog delen, mag nooit uitkomen…

Frankie is eindelijk op de plek waar zij altijd al had willen zijn, haar droombaan journaliste bij The London Post, als kleindochter van de beroemde Violet Etherington, krijgt ze de opdracht om haar oma te interviewen. Op zich geen probleem zou je denken, maar Frankie heeft haar oma al in geen tien jaar gezien, en dan ontmoeten zij elkaar weer op de rode lopen bij de Starlights Children`s trust. Waarschijnlijk is de reportage het begin van een glansrijke carrière voor Frankie, maar zij komt er al snel achter dat haar oma niet alles uit haar verleden wil delen met haar kleindochter en de hele wereld. Haar oorlogsverleden houdt de beroemde Violet graag daar waar het zich afspeelde.

“Heb je weleens het gevoel dat de tijd glijdt? Dat iets wat in het verleden is gebeurt ineens hier is en deel uitmaakt van het heden?

Sinds de boeken van Lucinda Riley een hype zijn geworden zijn veel auteurs begonnen met de verhaallijn op te delen in het heden en verleden, zo ook Nikola Scott, je leest het verhaal van Frankie in het heden 2004 en het verleden van Violet 1940, Scott weet hiermee de lezer op een trekkende manier het verhaal in te zuigen. Het leest heel prettig en vooral het mysterie Violet Etherington maakt dit boek ongrijpbaar en indrukwekkend maar zeker ook ontroerend.. Op een realistische manier geeft Scott een beeld van de oorlogsjaren, en ook de personages geven de verhaallijn een beeldend karakter, het kost de lezer totaal geen moeite om zich in te leven in de personages.

De indrukwekkende en ontroerende relatie tussen grootmoeder en kleindochter zal de lezer niet onberoerd laten, Scott weet dit op een knappe manier te verwerken in twee interessante verhaallijnen die op een indrukwekkende manier samenvallen. De oogstmeisjes is een roman welke leest als een trein, de lezer stapt in en reist mee door de tijd, vol empathie voor de karakters maar zeker ook nieuwsgierig naar de waarheid uit het verleden. Het geheim dat jaren verborgen is gehouden wordt aan het einde van het boek onthult, een onthulling waarbij alles op zijn plek valt, maar waarbij ook de lezer even zal moeten slikken. Het verhaal is aangrijpend, ontroerend maar bevat ook een spannende lading, het is genieten voor de liefhebbers van de boeken van Lucinda Riley en de Duitse Anne Jacobs met haar landhuis serie. De combinatie van heden en verleden, oorlog en romantiek worden op een hele indrukwekkende manier tot een romantisch verhaal verweven, Nikola Scott heeft er hier een fan bij…

Lieve Leesgroet Moon Kager