Recensies van Caro·Thriller

Schaduwen – Anja Feliers

Schaduwen – Anja Feliers

Een verhaal dat onder je huid kruipt en voorlopig niet meer los laat

  • Auteur: Anja Feliers
  • Uitgeverij Pelckmans
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789464014952 
  • Druk: 1 
  • oktober 2021 
  • 332 pagina’s

Dit derde verhaal gaat over Caro, de hoofdpersonage, die contact kan maken met mensen in het hiernamaals, maar nog aan het zoeken is, hoe ze met die gave om kan gaan. Haar man Cas en zus Sasha zijn overleden, vooral haar man Cas is nog vaak aanwezig en praat met haar.

“Ik ben bij je. Altijd. Vergeet dat niet.”

Caro is eigenaresse van een bloemenwinkeltje en heeft 2 dochtertjes. Haar man en zus zijn overleden en haar dochter is ontvoerd geweest, deze gebeurtenissen hebben  te maken met Rolf, die een tijd buiten beeld is geweest maar nu ineens weer opduikt en via sms contact zoekt.

Frederik de Jong is rechercheur en heeft geholpen bij de oplossing van de ontvoering van haar dochter Loïs. Regelmatig komt Frederic langs om te kijken of het goed gaat met de meiden en met Caro en hij hoopt nog steeds Rolf te kunnen oppakken, zodat Caro weer een rustig leven kan leiden.

De tweede verhaallijn gaat over twee jongens, die kort na elkaar om het leven zijn komen. Wat is er gebeurd en kan Caro de nabestaanden helpen de vele vragen op te lossen die er zijn rond de dood van de jongens. Kan zij met deze jongens in contact komen?

“Zijn handeling verraste me, maar ik kon niet reageren. Een lichtflits schoot  plotseling door mijn hoofd. Tegelijkertijd omsloot de duisternis me.”

Ieder hoofdstuk gaat over een personage. De gedachten, de gesprekken en handelingen van die personage. Fijn om zo te lezen, het verhaal is heel duidelijk, je weet precies over wie het gaat er wordt niet van de ene naar de andere personage gesprongen. Je volgt het verhaal onder andere via Emilie, de moeder van één van de omgekomen jongens, Perre en Raven de jongens die zijn omgekomen en Lieke hun klasgenootje. Via deze vier kom je achter het hoe en waarom. Ook heel indringend is het om te lezen hoe de jongens hun eigen dood hebben mee gemaakt en dat bezorgt je koude rillingen en laat je soms naar adem happen.

Een verhaal waarbij de doodsoorzaak  en vooral het waarom een hele diepe impact achterlaat op de gezinnen van de jongens.

Anja zet weer een goed verhaal neer, waar ik met volle teugen van heb genoten. Spanning met een klein beetje romantiek geven deze derde Caro thriller, Schaduwen, weer alles wat ik van een Feliers verwacht. De boeken uit deze serie zijn trouwens wel uitstekend als  stand-alone te lezen, maar wil je precies weten wat er in het leven van Caro is gebeurd, dan raad ik aan met deel 1 “wat hij mij zei” en daarna deel 2 “Huid tegen Huid” te beginnen, om een compleet beeld te krijgen over Caro Westerhof.

Lieve leesgroet Caroline Kuiper **** ½