Boekentips·Recensie van Elsa·Recensies

Het wespennest – Karin Kallenberg “Ik heb in ieder geval genoten van de bestede leesuurtjes aan ‘Het wespennest’ van Karin Kallenberg.”  

Het wespennest – Karin Kallenberg

“Ik vind dit boek zeker een aanrader voor als je een lekker vlot, enigszins romantisch en spannend verhaal wil lezen.”       

Productspecificaties

•           Auteur(s) : Karin Kallenberg

•           Uitgeverij : Uitgeverij Ellessy

•           ISBN : 9789086604302

•           Taal : Nederlands

•           Uitvoering : Paperback

•           Aantal pagina’s : 328

•           Verschijningsdatum : mei 2021

Samenvatting

Als Lisa wordt aangenomen bij het lifestyle warenhuis Het Wespennest BV komt ze terecht in een reorganisatie en haar baan staat op de tocht. Desondanks belast haar baas haar met een vertrouwelijke taak: de administratie van een weeshuis in Mozambique. Als op een dag haar functie weggesaneerd blijkt en ze vermoedt dat er geknoeid is met de betalingen aan Esperança besluit ze ter plekke poolshoogte te gaan nemen.

In Maputo leert ze de knappe Mozambikaan Antipas kennen, waar ze als een blok voor valt. Samen gaan ze op zoek naar het weeshuis. Lukt het Lisa om het weeshuis te vinden en orde op zaken te stellen? Zijn Antipas en zij ondanks de afstand en de grote culturele verschillen voor elkaar bestemd?

Mijn leeservaring

Tijdens een van de weinige life boekenevents afgelopen jaar ontmoette ik Karin Kallenberg. Zij vertelde mij toen over haar nieuwste boek ‘Het wespennest’ en bood mij aan om een recensie-exemplaar op te sturen. Zo ontving ik enige tijd later het fysieke exemplaar van haar nieuwste spannende roman.

Het boek heeft naar mijn smaak niet de  meest aantrekkelijke of opvallende cover. De hoofdkleur van de gehele omslag is roodbruin/terracotta achtig met daarop de meeste tekstuele onderdelen in het wit, duidelijk leesbaar, en een afbeelding van een kralenketting in hartvorm neergelegd op de voorkant. Toch ben ik na het lezen van de flaptekst benieuwd geworden naar het inhoudelijke verhaal.

“Een stroom liefde komt aanwaaien en zet zich vast in mijn hoofd als zoetgeurende rozenblaadjes die rond dwarrelen op vioolmuziek.”

Ook aan de binnenzijde heeft het boek geen noemenswaardige opmaak maar dit mag het leesplezier uiteindelijk niet onderdrukken. Ik merk gelijk dat de schrijfstijl soepel leest, de prettig gevormde zinnen bevat vlotte, toegankelijke bewoording. Hierdoor word ik al lezende gemakkelijk in gedachte meegevoerd in het gevoel en de beleving van hoofdpersonage Lisa tijdens haar bijzondere avontuur. Tevens is het visueel goed voor te stellen hoe de verschillende omgevingen eruit zien, degenen waar Lisa zich afwisselend bevind, dankzij de verbeeldende manier waarop Karin geschreven heeft.

“Ik fixeer mijn blik op de pluchen beer en schraap mijn keel.”   

Zoals ik al met enige voorzichtigheid hierboven schreef is het een bijzonder avontuur met zeker aanwezig spannende fragmenten. Hierdoor blijf ik geïnteresseerd doorlezen en geniet ik van het leuke vermakelijk verhaal dat origineel en verrassend aandoet. Ik betrapte mezelf wel op enige irritatie vanwege de naïviteit van personage Lisa maar zonder dat had ze niet de juiste rol vervult in het boek. Daarnaast is ze een doorzetter wat ik absoluut waardeer, één van haar betere karaktereigenschap en waardoor ik haar over het algemeen wel mag. Gelukkig maar want vanuit haar gedachte (vanuit ik-perspectief) lees je het verhaal. De overige personages die voorbij komen hebben net zo goed een fascinerende rol, wat soms slechte persoonlijkheden betreft en soms aardige inclusief genoeg herkenbare eigenschappen. Alle karakters zijn in ieder geval uitgewerkt op zo’n manier dat ik ze een passende plek in het verhaal vind hebben, het verhaal boeiend blijft en ze ook allemaal realistisch vind overkomen.

“Ze schikken in en als moe gegraasde schapen wachten we naast elkaar, starend in de druilregen, tot de bus komt.”

Ik vind dit boek zeker een aanrader voor als je een lekker vlot, enigszins romantisch en spannend verhaal wil lezen. Een verhaal wat zich niet alleen in Nederland afspeelt maar juist een fascinerend groot deel in Mozambique en zo ook een cultureel interessant kantje voor elke lezer heeft. Ik heb in ieder geval genoten van de bestede leesuurtjes aan ‘Het wespennest’ van Karin Kallenberg.             

Lieve leesgroet, Elsa.

Een gedachte over “Het wespennest – Karin Kallenberg “Ik heb in ieder geval genoten van de bestede leesuurtjes aan ‘Het wespennest’ van Karin Kallenberg.”  

Reacties zijn gesloten.