Recensies·Recensies van Moon·Roman

Vlucht – Marcella Kleine ****

Vlucht – Marcella Kleine

“Kleine weet met de juiste woorden een verhaal te vertellen,  een verhaal dat binnenkomt en als vanzelf iets losmaakt bij de lezer #Respect”

  • Auteur: Marcella Kleine
  • RS Uitgeverij
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789492657169 
  • Druk: 1 
  • december 2021 
  • 290 pagina’s

“Ik word niet koud of warm van mijn spiegelbeeld. Sterker nog, het laat me onverschillig. Vlucht ! Nu kan het nog.”
Op zoek naar geborgenheid stapt Esther in het huwelijk met Rik. Alles om haar verleden te ontvluchten en om ergens bij te horen, dat dit de slechtste keuze is die ze had kunnen maken weet ze op dat moment nog niet. Het zit Esther niet mee, na haar ongelukkige jeugd, haar drugsverleden en de gedwongen prostitutie verdient zij rust, kan zij eindelijk voor zichzelf en haar kinderen kiezen of blijft ze voor altijd op de vlucht voor haar verleden?

Een op waarheid gebaseerd verhaal, Marcella Kleine weet dit als geen ander aan de lezer over te brengen, met respect en met warmte. Dit zal men na het lezen met mij eens moeten zijn, Vlucht is een verhaal dat nazindert, een verhaal dat binnenkomt. ‘Esther’ haar levensverhaal is door Marcella met zo veel overtuiging en kracht aan het papier toevertrouwd dat je als lezer niet anders kan dan je empathie toe te laten en Esther in je hart te sluiten. Dat er tijdens het lezen van dit verhaal meerdere gevoelens zullen worden aangeraakt is niet te vermijden, de lezer zal van medeleven, ontroering naar kwaadheid en afkeer gaan wees hiervoor gewaarschuwd. Kleine heeft het verhaal respectvol en met een lading puurheid weten te beschrijven. Dat ‘Esther’ haar verhaal heeft toevertrouwd aan Marcella geeft hopelijk andere vrouwen net het zetje in de rug om ook de stap te nemen. Het is een verhaal dat binnenkomt maar waar men niet langer meer de ogen voor mag sluiten. De schrijfstijl maakt dat het verhaal als een pageturner leest, door de krachtige woordkeuzes, de prettige leesflow en de terugblikken naar vroeger omhult het verhaal de lezer, ondanks de zwaarte leest het als een trein en is men al snel één met de hoofdpersonage.

Het verhaal van ‘Esther’ is een verhaal dat verteld moet worden. Marcella Kleine heeft de juiste toon weten te zetten de gevoelige snaar weten te raken. Met respect en vanuit het hart is Vlucht een verhaal geworden dat men niet snel zal vergeten.

Voor alle Esthers op de wereld Vlucht niet langer maar laat je stem horen, je bent goed zoals je bent en je bent het waard om voor jezelf te kiezen.

Lieve leesgroet Moon Kager