Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Het Duistere meer -Sarah Bailey *****

Het Duistere meer – Sarah Bailey

“Duister en verrassend tot het einde, een uitstekend debuut waar je meer van lezen wilt!”

  • Auteur: Sarah Bailey
  • Uitgeverij Marmer
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789460684302 
  • Druk: 1 
  • september 2019 
  • 448 pagina’s

“Dood, dood, dood, maar ik niet, ik ben er nog, helemaal alleen”


Er wordt een lijk gevonden in het meer van het plaatsje Smithson, rechercheur Gemma Woodstock wordt met haar partner Felix naar de plaats delict geroepen. Daar blijkt zij het slachtoffer te kennen, een oud klasgenoot wordt dood aangetroffen. Gemma en Rosalind hebben een verleden, een verleden wat wellicht liever daar blijft waar het hoort. Wie heeft de jonge schooljuf om het leven gebracht, kan Gemma dit oplossen zonder dat haar eigen verleden roet in het eten gooit?

Een debuutthriller van Sarah Bailey, Het duistere meer is het eerste deel van een serie over rechercheur Gemma Woodstock. Een serie die zich afspeelt in Australië, en begint in het plaatsje Smithson, daar waar Gemma is opgegroeid en samen woont met haar partner Scott en zoontje Ben, dat Gemma de ideale hoofdpersonage is voor een serie blijkt wel uit haar gecompliceerde leven, haar verleden en haar liefdesperikelen. Heerlijk voor de doorgewinterde thriller fan die smult van zulke personages. Bailey weet hier de lezer mee in te pakken, het is nummer één van de serie die smaakt naar meer, en natuurlijk kun je het beste de boeken opvolgorde lezen en starten met Het duistere meer, zodat je de verhaallijn helemaal begrijpt, maar wanneer je zoals ik start met Het spoor van de doden, deel drie, is het geen probleem om later de eerdere delen te lezen, Bailey maakt je nieuwsgierig naar het hele verhaal van Woodstock. Ze bezit over een trekkende schrijfstijl, oplopend qua spanning en de verhaallijn die je meesleept het boek in.

In dit geval schrijft ze het verhaal van Gemma in de ik-vorm, met flashbacks naar vroeger, daar waar de basis ligt voor de serie. Dit eerste deel in de serie is uitermate verrassend, de plot is onverwacht en waarschijnlijk had je echt geen flauw vermoeden bij deze dader.. Heerlijk zo’n plot dat je echt even omver blaast. Sarah Bailey weet de thrillerfan op het randje van zijn of haar stoel te trekken, met een zeer interessant karakter waar je thrillerhart sneller van gaat kloppen en een verhaallijn waar je verbeelding als vanzelf mee aan de wandel gaat. Sfeervol en heerlijk spannend. Op naar het tweede deel want wees gewaarschuwd, de licht ontvlambare,  complexe maar uitermate goede rechercheur Gemma Woodstock komt je leven ingewandeld en daar kom je niet zomaar vanaf

Een bing-readwaardige Mustread

Lieve leesgroet Moon Kager