Blogtour·Jeugdboek·Recensie van Elsa·Recensies

Machtige wraak – Maja Vermeulen #Blogtour “Inhoudelijk gezien gaat het verhaal er in vliegende vaart vandoor deze keer.”

Machtige wraak – Maja Vermeulen

“Wel kan ik nog meegeven dat de zinnen verder vlot, bondig geschreven zijn en de bewoording past bij de karakters van de personages in het verhaal.”

Productspecificaties

•           Auteur(s) : Maja Vermeulen

•           Uitgeverij : Storyland

•           ISBN : 9781913980214

•           Taal : Nederlands

•           Uitvoering : Paperback

•           Aantal pagina’s : 188

•           Verschijningsdatum : december 2021

•           Serie : Heksenzielen 3

Samenvatting

Het leven, de liefde. Niets is hetzelfde zonder Rosalind. Dus heeft Niccolo de belangrijke taak op zijn schouders genomen om Olivia en Leonard te laten terugkeren naar het verleden om haar te redden. Maar het loopt niet zoals gehoopt. Kunnen ze Rosie en haar familie helpen?

Zo komen onze tijdreizigers op verrassende plaatsen en in spannende situaties terecht. En ook nu ligt een machtige, duistere tovenaar op de loer om heksenzielen te stelen.

Maar is die tovenaar echt zo machtig als iedereen beweert?

Mijn leeservaring

Gelukkig kon Maja Vermeulen met het laatste deel ‘Machtige wraak’ van haar jeugdtrilogie terecht bij Storyland Uitgevers na het faillissement van haar vorige uitgeverij. Hierdoor kunnen we alsnog redelijk snel verder lezen hoe het de karakters Olivia en Nerd vergaat op hun bijzondere reizen. Want met het lezen van de eerste twee delen ben ik in ieder geval heel benieuwd naar hoe het verhaal verder zal gaan en hoe het afgesloten wordt.

Qua opmaak past dit derde deel helemaal perfect bij de vorige twee delen ondanks dat er een andere uitgeverij aan te pas is gekomen. Dit vind ik toch altijd positief omdat de boeken zo mooi bij elkaar passen in de boekenkast. Op de voorkant van het boek zie je een drietal personages lopen over een futuristisch uitziende brug en wat er verder omheen te zien is wekt bij mij zeker nieuwsgierigheid op. 

“We worden voor een kort moment allemaal verlicht als door een helwitte zon.”      

In dit slotdeel is er voor mijn gevoel weer veel meer sprake van pure Vlaamse bewoording ten opzichte van deel twee ‘Magische redding’. Zoals ik mijn recensie van het eerste deel ‘Krachtig ontwaken’ al zei is dit uiteraard logische gezien de schrijfster uit België komt en geen probleem. Echter betekend dit wel dat de Nederlandse jeugd moeite kan hebben met soepel het verhaal lezen, juist interpreteren en elk woord volledig goed begrijpen. Ook kan het verwarring geven omtrent de juiste spelling etc. Ik kan me zo voorstellen dat de boeken wel heel goed bij de Vlaamstalige jeugd in de smaak vallen en dat begrijp ik, gezien het inhoudelijk verhaal, volkomen. Wel kan ik nog meegeven dat de zinnen verder vlot, bondig geschreven zijn en de bewoording past bij de karakters van de personages in het verhaal.

“Zelf voel ik de adrenaline wegebben waardoor ik wat aan tempo moet inboeten.”

Inhoudelijk gezien gaat het verhaal er in vliegende vaart vandoor deze keer. Er gebeurd veel, de personages krijgen flink wat te verduren. Hier en daar voelen de gebeurtenissen voor mij ietwat kort door de bocht en had het verhaal meer uitgewerkt kunnen worden. Dit is geheel mijn mening dus het kan zomaar voor een andere lezer totaal anders zijn en ervaren worden. Ik heb wel genoten van de afwisselende avonturen op zich en vond het leuk om de al bekende hoofdpersonages uit het verhaal te mogen volgen op hun nieuwe spannende tocht waarin ze weer bijzondere, niet altijd fijne, verrassingen tegenkomen die ze toch maar weer moeten zien op te lossen. Hierdoor blijf ik aandachtig doorlezen tot en met de laatste pagina van het boek.

“Het vuur lijkt als een draaikolk uit het water op te stijgen.”

Met dit deel komt een einde aan de avonturen van de personages van belang in de Heksenzielen trilogie. De trilogie die naar mijn idee vooral geschikt is voor de Vlaamstalige boekenmarkt maar ook zeker menig andere lezer zal vermaken. Ik ben benieuwd naar volgend werk van Maja Vermeulen want ik geloof zeker dat zij nog veel meer fantasie los kan laten op nieuwe leuke, al dan niet magische, verhalen.

Lieve leesgroet, Elsa.