Boekentips·Fantasie·Recensie van Elsa·Recensies·Young Adult

Goden & Monsters – Shelby Mahurin “Origineel in karakterontwikkelingen, locaties en de plotwendingen.”

Goden & Monsters – Shelby Mahurin

“Vol gruwelijke, maar mooie intrigerende magie, liefde, sarcasme, cynisme en overlevingsdrang.”

Productspecificaties

•           Auteur(s) : Shelby Mahurin 

•           Uitgeverij : Harper Collins

•           ISBN : 9789402709117

•           Taal : Nederlands

•           Uitvoering : Paperback

•           Aantal pagina’s : 544

•           Verschijningsdatum : december 2021

•           Serie : Fantasytrilogie ‘Heks & Jager’, Bloed & Honing, Goden & Monsters

Samenvatting

Het kwaad is altijd op zoek naar houvast.

Lou is al haar hele leven op de vlucht: voor de verraderlijke heksen uit haar heksenkring én voor de heksenjagers van de koning, die niets liever willen dan haar op de brandstapel krijgen. Maar nu is het tijd om naar huis terug te keren. Lou vindt dat ze de confrontatie moet aangaan met haar verleden en moet opeisen wat haar rechtmatig toebehoort.

Haar vrienden, en vooral haar echtgenoot Reid, maken zich echter zorgen om haar. Het lijkt wel of ze niet langer de Lou is die ze kennen: het dappere meisje dat in staat was het hart van een heksenjager te veroveren. Er hangt een donkere schaduw over haar, en dit keer is er meer dan liefde nodig om de duisternis te verdrijven.

Mijn leeservaring

Met dit derde deel ‘Goden & Monsters’ komt er na deel twee ‘’Bloed & Honing’ en deel 1 ‘Heks & Jager’ een eind aan deze trilogie van Shelby Mahurin. Wat betekend dat ik afscheid moet nemen van favoriete karakters Lou, Coco, natuurlijk Reid en nog een aantal anderen. Maar ook afscheid moet nemen van de boeiende wereld waarin zij zich bevonden en de mega spannende, soms huivering wekkende avonturen die zij meemaakten. Dit was echt een fantasytrilogie waar ik van begin tot eind enorm van genoten heb!

Het derde deel heeft net als de twee voorgaande titels van de trilogie een prachtige cover vind ik, zilverkleurige achtergrond en een gedetailleerde goudkleurige afbeelding waarin veel te ontdekken valt. Daar weer bovenop in reliëf de titel bestaande uit twee woorden verbonden door de slang die als een & teken gekruld ligt. Met oog voor detail is de gehele omslag vormgegeven. De binnenzijde is daarentegen minder spectaculair en hierbij draait het vooral om het inhoudelijk verhaal waar je al lezende volledig in opgaat.

“Manden van geweven zeewier, kopjes van gekristalliseerd zeezout, potten met ingemaakte ansjovisfilets. Potten en pótten ansjovisfilets.”

De schrijfstijl trekt me vanaf de eerste bladzijdes weer zo gemakkelijk een andere wereld binnen, de toch al bekende wereld voor mij van hoofdpersonage Lou en haar vrienden. Vol gruwelijke, maar mooie intrigerende magie, liefde, sarcasme, cynisme en overlevingsdrang. Vele persoonsaspecten komen voorbij en nog zoveel meer. De bewoording draagt bij aan het meeleven met de personages, de vijanden angstig te gemoed zien en de verbeelding spreken zodat de rillingen over je rug lopen.

“Ik kon niet praten door het brok van emoties in mijn keel.”

Het verhaal is spannend en avontuurlijk, al vanaf het eerste deel van de trilogie. Origineel in karakterontwikkelingen, locaties en de plotwendingen. Verrassend voor de fantasie van mij als lezer en zeker niet alleen maar lief, leuk en aardig maar ook hard wat ik absoluut waardeer. Het is tenslotte geen sprookje. In dit laatste deel worden veel open lijntjes  eindelijk duidelijk aan elkaar verknoopt, zeker niet zonder slag of stoot voor de karakters in het boek.

“Het maanstof op de vensterbank. De vergulde harp in de hoek en de tinnen soldaatjes onder de stoel.”

Ik kreeg het eerste deel aangeraden door mijn zus waarna ik gelijk verslaafd was aan het verhaal van de ‘Heks en Jager’. Van harte raad ik dan ook deze YA Fantasy trilogie aan als dit genre je uiteraard aanspreekt. Nu voel ik enige weemoed aangezien ik de trilogie uit heb maar tegelijkertijd ben ik heel erg benieuwd naar nieuw schrijfwerk van Shelby Mahurin en ik zal haar dan ook zeker in de gaten blijven houden.     

Lieve leesgroet, Elsa.