Recensies·Recensies van Moon·Roman

De magie van het parfum- Cristina Caboni *****

De magie van het parfum- Cristina Caboni *****

“Een verhaal dat je beleeft, proeft, hoort en voelt, een pageturner die de lezer zal ontroeren.”

  • Genre Feelgood
  • Uitgeverij Xander Uitgevers B.V.
  • Eerste editie 12 augustus 2021
  • ISBN 9789401615419 , 9789401615303

Het valt even niet mee voor Elena, het idee dat ze haar levenswerk haar passie verloren is omdat zij haar parfums niet meer kan voelen, proeven,  horen, ruiken en beleven maakt haar onzeker en onrustig. Haar moeder vraagt haar om terug te keren naar haar roots, Florence, zou Elena daar haar gevoel weer terug krijgen of is daar meer voor nodig? Samen met haar moeder reist zij af naar Japan, India en Saoedi Arabië, haar moeder wil haar iets vertellen maar de woorden ervoor ontbreken, zijn te emotioneel. Tijdens de reis die  het leven van Elena en Susannah zal veranderen komen de woorden vanzelf.

“Dat parfum, dat van ver kwam, was niets anders dan de  verbintenis tussen twee zielen. Een liefdeslied van een meisje en dat van haar moeder, die de juiste woorden niet kon vinden en dus besloot zich op iets anders te richten; op haar emoties.”

De magie van het parfum is geschreven door Cristina Caboni omdat een eerder verhaal haar bleef achtervolgen, zij bleef vragen houden na het schrijven van De dochter van de parfumeur. Eigenlijk is deze roman een vervolg op de bestseller die in Nederland verscheen in 2014. Caboni trekt alle registers open om dit verhaal tot de lezer te laten komen, door haar bloemrijke schrijfstijl leest men dit verhaal niet alleen, men proeft het, voelt het, ruikt het en beleeft het. Wat een geweldige ervaring.

Elk hoofdstuk begint Caboni met een karakter beschrijving van een bloem, hieruit zou de lezer zijn of haar eigen karaktertrekken kunnen herkennen/ontdekken en zo bij de bloem komen die bij hem of haar past. Een extra pluspunt aan een deze meeslepend mooie roman. Het verhaal van De magie van het parfum, is een ontroerend verhaal een verhaal waarbij je als lezer de dubbele laag niet kan missen, een levensles? Een ontdekkingstocht naar jezelf, het zal de lezer raken en door de prachtige zinnen en woordkeuzes zal dit een boek zijn dat je nog lang bij blijft. Op de achterflap staat voor de fans van Riley en Jacobs, daar mag Caboni zich zeker onder scharen maar eigenlijk is zij meer dan dat. Haar schrijfstijl en haar opbouw van de zinnen met haar beeldende woordkeuze zorgen ervoor dat de lezer het verhaal omarmt, het beleeft en mee maakt. Een meer dan originele, prachtige leeservaring die je met de tranen op je wangen zal dichtslaan. Een les voor de lezer, hoever ga jij voor het geluk van jezelf of die van je naasten.

Wat een emotionele pageturner, Cristina Caboni doet niet onder voor Lucinda Riley zij mag naast haar op de boekenplank staan.

Lieve Leesgroet Moon Kager