Jeugdboek·Kinder Mustreads·kinderboek·Recensie van Carla·Recensies

Het verhaal van Donker – Marit Kok   “Een prachtig vormgegeven en heel bijzonder kinderboek! #Mustread!”

Marit Kok – Het verhaal van Donker.

Ik kan dit boek alleen maar aanraden! Een erg origineel verhaal en met heel veel zorg en liefde gemaakt! En dat zie je! #Aanrader!

  • Auteur: Marit Kok
  • Uitgever: Condor (WPG uitgevers)
  • Nederlands 
  • 1e druk: februari 2022
  • Hardcover
  • 9789493189805
  • 40 pagina’s

Het verhaal van Donker. Dit is een geweldig mooi hardcover foto-kinder-boek! Een mooi en leuk verhaal met een boodschap: de boodschap dat vrolijk, of bang, groot of klein, iedereen mag er zijn!

Een hele wereld rondom Donker is gemaakt door de jonge bedenkster, (film)maakster en verhalenvertelster Marit Kok.  Het bos, de grotten, huisjes, de wolken en sterrenhemel en vuurtoren, alles is handgemaakt en prachtig uitgelicht! Vervolgens zijn er mooie foto’s gemaakt wat de basis is van het prachtige verhaal.

Donker is stiekem bang voor nacht! Voor de verdwijnende lampenlichtjes en verschijnende schaduwfiguren. Hij voelt zich bang en alleen. Dan verschijnt er een lampenlichtje in zijn slaapkamer. Donker zou net als Lichtje willen zijn en snelt achter hem aan. Het brengt hem naar donkere bossen waar bomen ritselen, glinsterende grotten en een vuurtoren met schitterlicht. Donker probeert zo zijn angst voor nacht te overwinnen. Dit lukt zeker niet zomaar ineens. Maar gaandeweg gaat het steeds beter en uiteindelijk gaat het zo goed dat ook Donker de pracht van het donker kan zien.

Ik kreeg een mail van de uitgever die dit boek onder de aandacht bracht. Ik had direct het idee dat dit een bijzonder kinderboek was. Pas toen ik het boek in handen kreeg en zag hoe het tot stand was gekomen wist ik pas hoe bijzonder. De prenten/foto’s schitteren echt door het mooie lichtgebruik! Het verschil tussen het licht en het donker, soms samen met prachtige kleuren! Het kan dan een kinderboek zijn, het is een groot genoegen om door dit boek te bladeren en vooral om het voor te lezen! Een heuse #aanrader voor ouders, gastouders, grootouders, kinderdagverblijven en kinderen zelf. Ik hoop vooral dat Marit Kok nog meer van dit soort pareltjes kan bedenken en maken!

#Mustread #Aanrader #Prachtigprentenboek

Lieve leesgroet, Carla Kooijman