Recensies·Recensies van Moon·Roman

Het familiegeheim van Florence Grace – Tracy Rees *****

Het familiegeheim van Florence Grace – Tracy Rees

“Dit smaakt naar meer!”

Nadat zij haar moeder en haar vader al op jonge leeftijd heeft verloren, woont de jonge Florrie Buckley bij haar Nan in Cornwall, in vrijheid en met de ruimte. Wanneer haar oma overlijdt blijkt zij familie te zijn van de beruchte familie Grace uit London. Nu zij alles is verloren is er geen andere uitweg om zich bij haar “rijke” familie te voegen. De jonge Florence moet haar vertrouwde omgeving achterlaten en waagt zich in het web van haar familie die zij niet kent. Dat daar niet alles pracht en praal is, daar komt zij al snel achter. Gelukkig zijn er een aantal zonnestraaltjes waar zij zich aan kan verwarmen want de kou is meer dan voelbaar in Helicon

“Een genot om te lezen, een intrigerende hoofdpersonage die het hart van de lezer steelt.”

Een heerlijk kostuum drama, speelt zich af halverwege de negentiende eeuw, wanneer de lezer start in Het familiegeheim van Florence Grace. De intrigerende jonge Florrie, die zich ontpopt tot Florence moet flinke obstakels overwinnen wil zij zichzelf vinden, Rees heeft deze karakter neergezet in volle glorie, het is genot om over haar te lezen. Het verhaal wordt verteld in de ik-vorm waardoor de lezer een bepaalde empathie voor het jonge weesmeisje zal gaan voelen. Trots en medeleven, zijn gevoelens die zullen overheersen bij deze jongedame. Dat Rees aan deze roman het niet welbekende en ze leefde nog lang en gelukkig heeft gehangen, is voor de lezer een verademing, het verhaal is voelbaar en heeft een lading dat iets bij de lezer zal los maken.

Het familiegeheim van Florence Grace is een verhaal dat na het lezen naar meer zal smaken, men zal geen genoeg krijgen van deze intrigerende karakter, mede door de manier waarop Rees haar heeft neergezet, zo overtuigend, puur en zo oprecht is het een karakter waar de je als vanzelf om gaat geven. De setting van de negentiende eeuw doet alle eer aan, de armoede, de onmacht het is beeldend beschreven waardoor inleven geen enkele moeite kost. Zou er een vervolg komen? Er is zeker een opening voor en mocht Tracy Rees daar over twijfelen, zou ik zeggen ga ervoor. Haar krachtige verhaallijn is een genot om te lezen, met alle karakters die zo neer worden gezet waardoor zij als vanzelf op het netvlies van de lezer verschijnen.

Deze roman zou net als de Bridgerton serie hoge ogen gooien in een tv serie of een romantisch kostuumdrama. Rees weet de juiste snaar te raken en met deze tweede roman zal zij door veel fans in het hart gesloten worden. Meer dan een aanrader, kruip even in de huid van een jong weesmeisje dat meer in haar mars blijkt te hebben dan de hoge dames en heren uit London

Lieve Leesgroet Moon Kager