Recensies·Recensies van Moon·Thriller

PI – Algoritme – Bert Bergs

PI – Algoritme – Bert Bergs

“Een prettige misdaadthriller met een waarschuwende ondertoon van de auteur”

  • Auteur: Bert Bergs
  • Uitgeverij Aquazz
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789491439773 
  • Druk: 1 
  • oktober 2014 
  • 236 pagina’s

Waar is de informatica professor, Gert Coorevits gebleven? Hij wordt al weken vermist, na een bezoek aan Heidelberg waar hij spreker was op een cyberveiligheid symposium. Zijn dochter Gina roept de hulp in van onderzoeksjournalist Marc Ackein. Hij stuit al snel op deuren die van meerdere kanten gesloten worden houden, kan hij de familie Coorevits weer verenigen of is er meer aan de hand?

De Vlaamse auteur Bert Bergs is met deze herschreven thriller een weg ingeslagen die dicht bij de waarheid ligt, de gevaren van cybercriminaliteit liggen steeds meer op de loer en met PI – Algoritme wil hij de lezer waarschuwen voor een actueel onderwerp. De thriller die in dagboekstijl geschreven is, neemt de lezer mee in een duidelijk neergezette tijdslijn, men wandelt aan de hand van de meerdere karakters het verhaal binnen. De Vlaamse intonatie in het verhaal is niet overheersend, het leest ook voor de Nederlandse lezer op een prettige manier en geeft de sfeer goed weer. Het onderwerp is actueel en bevat een serieuze ondertoon, de digitale wereld is voor vele ook een zeer onveilige wereld. Bergs weet dit weer te geven in een verhaal waarbij wraak, misgunst en criminele praktijken hoogtij vieren.

Deze thriller is een aangename kijk in de wereld van cybercriminaliteit in combinatie met de gedreven vaardigheden van onderzoeksjournalist Marc Ackein een karakter die het verhaal draagt. Voor de fans van een lekkere misdaadthriller is dit zeker een aanrader, zeker wanneer er ook een voorliefde is voor criminaliteit en machtsverhoudingen. Bert Bergs heeft al deze ingrediënten samengebracht in PI-Algoritme

Lieve Leesgroet Moon Kager