Boekentips·Fantasie·Recensie van Elsa·Recensies

Schervengodin – Garvin Pouw “De hele trilogie is een aanrader voor Fantasy liefhebbers die niet schrikken van een vernieuwende, origineel aanvoelende fantasievolle wereld en diens bijbehorende karakters.”

Schervengodin – Garvin Pouw

“Voor leesliefhebbers die hun hand er niet voor omdraaien om meerdere dikke boeken in te duiken opzoek naar een prachtig volumineus verhaal.”

Product specificaties

•           Auteur(s) : Garvin Pouw

•           Uitgeverij : Godijn Publishing

•           ISBN : 9789493266094

•           Taal : Nederlands

•           Uitvoering : Paperback

•           Aantal pagina’s : 602

•           Verschijningsdatum : oktober 2021

•           Serie : De kronieken van de Valta, #3

Samenvatting

Jarenlang geldt de Lichtval als de laatst overgebleven citadel in de Valta. Tijdens de allesvernietigende aanval van Isinger is de torenstad van de Orde wonderlijk genoeg verborgen gebleven, maar inmiddels rukken talloze morgers opnieuw op richting het Hart. Weten de monsters iets nieuws of worden ze richting het bolwerk geleid door hun jacht op de mysterieuze vrouw die in Viliria is gevonden? Binnen de citadel is de spanning groot en de politieke tegenstanders van koningin Minsis parasiteren op angst en paniek. Verwarring heerst alom.

Is een goddelijke redding onderweg of gaat Lichtval ten onder? Op wie kan nog gerekend worden? Wat rest de Valta nog wanneer dit laatste baken van hoop verdwijnt?

 “Schervengodin” is het spetterende slotakkoord op het verhaal van “Schaduwkoningin” en “Schimmenstorm”. Een weergaloze achtbaan van strijd en avontuur met het lot van de gehele Valta in de waagschaal.

Mijn leeservaring

Ik kijk altijd uit naar een nieuw boek van Garvin Pouw ook al duurt het vaak even voordat ik de rust heb gevonden om het nieuwste verhaal daadwerkelijk op te pakken. Dit komt omdat het over het algemeen grootschalige Fantasy verhalen zijn waarvoor je de tijd moet hebben en waarbij je volledig geconcentreerd moet kunnen lezen om niets van alles wat er gebeurd te missen.

Met de ‘Schervengodin’ was dit niet anders, wetende dat dit het slotdeel is van ‘De kronieken van de Valta’ trilogie. ‘Schaduwkoningin’ & ‘Schimmenstorm’ zijn de twee voorgaande delen, van beide boeken zijn mijn recensies ook online te vinden.

De cover van ‘Schervengodin’ lijkt op die van het eerste boek van de trilogie maar dan toch net weer even anders. In ieder geval kijken twee verschillende, opvallende gezichtshelften vanaf de cover je aan, ieder naast een kant van het zwaard dat hen in het midden scheidt. Onderaan de voorkant staan duidelijk de titel en schrijversnaam in beeld. Door de gehele dikte van het boek en de kleurstelling, de details van de afbeelding en het lettertype van de omslag voelt het voor mij meteen aan als een Fantasy verhaal. Wellicht ook omdat dit niet mijn eerste boek is van de schrijver en de gezichten van de cover personages in mijn gedachten oproepen van de voorgaande boeken. Hierdoor word ik zeker nieuwsgierig naar het verdere inhoudelijke verhaal.

“ ‘Dat is dan zijn probleem. Ik kan niet voor iemand anders, iemand anders zijn.’ ”

Het kan specifiek aan mij liggen maar in gedachte vloei ik al lezende vanaf de eerste pagina’s bijzonder gemakkelijk het verhaal binnen. Door de fijne, omvangrijke en beeldende schrijfstijl is alles visueel voor te stellen en de sfeersetting helder mee te voelen. De zinnen verlopen soepel, qua bewoording passend bij het Fantasy karakter van het boek, de personages en hun omstandigheden in het verhaal. Er ontstaat geen verwarring ten opzichte van de verhaallijn en het is mij telkens duidelijk over wie of wat ik lees.

“Menigeen werd gedwongen zijn beeld van deze onderwaterbewoners bij te stellen.”

De spannende weg die de interessante hoofdpersonages afleggen is elke keer verrassend in wat zij zullen meemaken, wie ze ontmoeten, welke gevechten ze aangaan en waar ze terecht komen. Geen moment verveeld het verhaal en blijft het boeien, mij als lezer vasthoudend, van begin tot eind. De personages zijn allemaal intrigerend door hun originele kenmerken, eigenschappen en verbintenissen. Bijna niemand van de hoofdkarakters lijkt volledig goed of slecht te zijn wat hen extra fascinerend maakt om te volgen in de gehele trilogie.  

“Ze kon zich geen moment meer herinneren dat haar leven vrij van zorgen was; geen moment waarop niet het totale lot van de wereld op hun schouders rustte.”

Ik heb volop genoten van dit grootse Valta avontuur dat met dit derde deel afgerond is. De hele trilogie is een aanrader voor Fantasy liefhebbers die niet schrikken van een vernieuwende, origineel aanvoelende fantasievolle wereld en diens bijbehorende karakters. Voor leesliefhebbers die hun hand er niet voor omdraaien om meerdere dikke boeken in te duiken opzoek naar een prachtig volumineus verhaal.

“In het voorjaar kolken de beken vol met smeltwater.”

Gelukkig voor mij weet ik dat er nog vele verhalen van Garvin op de manuscripten plank liggen en ik nog veel heb om naar uit te kijken van deze schrijver.             

Lieve leesgroet, Elsa.