Recensies·Recensies van Moon·Thriller

De Burgerwacht – Ellen Lina *****

De Burgerwacht – Ellen Lina *****

“Niet zomaar een thriller, maar eentje met een hoofdletter T. Een echte Mustread!”

  • Auteur: Ellen Lina
  • Uitgeverij De Fontein
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789026157905 
  • Druk: 1 
  • februari 2022 
  • 320 pagina’s

“Ik wilde rust, toen ik hier kalmte. Ruimte. Ik wilde ademen. Nu voel ik me meer verstikt dan  ooit. Alles wat er momenteel gebeurt voelt als een grote hand rond mijn hals, die me langzaam de adem beneemt.”

Kayleigh is twintig jaar niet in haar geboorte dorp geweest, na de moord op haar zusje Brenna is zij bij defensie gaan werken en haar eigen weg gegaan. Nu naar twintig jaar verlangt zij naar rust en heeft haar zware baan, de drukke stad en de nare ervaringen vaarwel gezegd, en keert terug naar Berkendijk en haar familie.

Al snel blijkt dat er in Berkendijk een hoop speelt, zo erg zelfs dat de bewoners van het pittoreske dorp een burgerwacht hebben ingeroepen om de overvallen en inbraken een halt toe te roepen. Wanneer Kayleigh tijdens een ontspannen rit te paard een lugubere vondst doet, staat heel Berkendijk op zijn kop.

Ellen Lina neemt de lezer mee in een verhaal waarbij het lijkt alsof je in een rollercoaster aan gebeurtenissen bent belandt. Een enorm snelle verhaallijn waarin de lezer wordt mee gezogen met de bewoners van Berkendijk en in het bijzonder Kayleigh Murphy. Dit wordt afgewisseld met een personage waarvan men geen idee zal hebben wie of het is, dit geeft het verhaal ook nog iets mysterieus. Wees gewaarschuwd eenmaal gestart in De Burgerwacht zal betekenen dat je alles om je heen vergeet en alles laat liggen, dit boek leest als een trein en je wilt door tot het eindstation. Lina weet ook in dit boek de lezer weer helemaal naar het puntje van zijn of haar stoel te treken, er gebeurt zoveel in het pittoreske Berkendijk dat men het gehele verhaal vol verwachting gespannen zal zijn, er hangt een enorme vaart in het verhaal en het vertrouwen van de lezer wordt door Lina flink op de proef gesteld.

De Burgerwacht is een thriller waarbij de spanningen hoog oplopen, de lezer door de vaart het verhaal niet los zal kunnen laten en waar de spanning om te snijden is. Een thriller met een hoofdletter T, eentje die je niet mag missen een dikke Mustread waar we nog veel van gaan horen denk ik zo. Ellen Lina heeft met De Burgerwacht een sterke onvoorspelbare en meeslepende Thriller neer gezet, waar zij de lezer in haar macht heeft, waarbij zij alle ingrediënten voor een echte Mustread heeft weten te combineren. Dit is een echte Topper

Lieve Leesgroet Moon Kager