Blogtour·Boekentips·Fantasie·Recensie van Elsa·Recensies·Young Adult

Luna, het volk van de jaguar – Lies Vervloet #Blogtour “Nu maar hopen dat Lies Vervloet weer lekker doorgaat met schrijven en er gauw meer prachtige verhalen mogen volgen.”

Luna, het volk van de jaguar – Lies Vervloet

“Alle personages, de avontuurlijke omgeving, de griezelige gebeurtenissen (hartverscheurend genoeg verwant aan de hedendaagse bedreiging van milieu & natuur) vermengd met een fikse vleug magische fantasie maken het tot een leuk, spannend en boeiend boek om met plezier te lezen.”

Product specificaties

•           Auteur(s) : Lies Vervloet

•           Uitgeverij : Hamley Books

•           ISBN : 9789464510089

•           Taal : Nederlands

•           Uitvoering : Hardcover

•           Aantal pagina’s : 300

•           Verschijningsdatum : maart 2022

•           Serie : Luna – Luna, het volk van de jaguar

Samenvatting

Luna is op de vlucht. Haar bestemming: het Amazonewoud. Ze hoopt dat ze daar veilig zal zijn en dat haar krachten er zullen groeien. Maar alles loop mis. Rampspoed en tegenslag volgen elkaar op en het noodlot lijkt haar te achtervolgen. Luna glijdt steeds dieper weg in de ellende.

Dan duikt opeens de mysterieuze Wayra op die haar meeneemt naar zijn dorp. Al snel beseft Luna dat de bewoners iets voor haar verbergen. Maar wanneer ze de geheimen van het dorp begint te ontrafelen, komt ze oog in oog te staan met een groot gevaar…

Mijn leeservaring

Net als bij het eerste deel ‘Luna, Schaduw van de maan’  trok de cover van ‘Luna, Het volk van de jaguar’ gelijk mijn aandacht. Een goudkleurig oog van een donkere katachtig spiekend door grote groene bladeren op de voorkant van een boek en je hebt me te pakken. Het helpt ook dat dit het vervolg is op een spannend verhaal wat ik toentertijd met veel plezier gelezen heb en me nieuwsgierig achterliet met de vraag hoe hoofdpersonage Luna nu verder moet.

Zoals altijd is zo’n hardcover versie net als dit boek van uitgeverij Hamley Books een mooi vormgegeven exemplaar. Je merkt zodra je het boek vasthoudt dat er veel aandacht besteed is aan de hardcover omslag. Door de bovengenoemde aantrekkelijke, gedetailleerde afbeelding die doorloopt langs de rug en op de achterzijde. Door het lettertype van alle tekstonderdelen op alle zijdes van het boek en een heldere, kleine auteursfoto op de achterkant. Diezelfde aandacht is gegeven aan de binnenzijde van het boek. Het papier voelt precies ruw genoeg om gemakkelijk de bladzijdes om te kunnen slaan en elke letter is prima leesbaar door een fijn lettertype & letterformaat. De subtiele zwart/wit afbeelding aan het begin van ieder hoofdstuk is een mooi vormgevingsdetail en leidt geenszins af van de inhoudelijke tekst. Dat de vormgeving van een boek voor mij van belang is voor het leesplezier mag hieruit wel af te leiden zijn vermoed ik. Het maakt het nu eenmaal allemaal net wat aangenamer als een boek fijn, lichtgewicht in de hand ligt en er ook nog eens goed uit ziet.

“Deze kalme, stille, haast levenloze zee waar een dreiging van uitging die zijn hart verkilde.”

Uiteraard komen we nu bij inhoudelijke beleving van dit verhaal. De proloog gaat van start en al merk ik dat de schrijfstijl van Lies Vervloet nog met net zo’n fijnzinnige bewoording voortvloeit, weet ik heel even niet hoe en wat de proloog bij het verdere verhaal past. Maar na de eerste paar hoofdstukken zit ik weer helemaal in de wereld van Luna en kan ik het goed volgen. De bewoording die Lies toepast passen bij het YA genre waar haar boeken onder geschaard worden. Geen moeilijk te verklaren woorden, wel heldere taal waarmee gelijk duidelijk is wat er wordt bedoelt of wat er wordt verteld.

“De bitterheid in haar hart reflecteerde zich in een harde trek om haar mond die ze meenam in haar woelige slaap.”

Hoofdkarakter Luna bevind zich in een geheel andere, interessante omgeving die voor mij boeiend is om te volgen. Zeker gezien haar persoonlijke ontwikkeling die in deel 1 al van start ging en nu alleen maar verder uitgebouwd wordt. Naast oude bekende karakters, die een zeer kleine rol spelen deze keer, zijn er tevens nieuwe karakters te vinden in dit tweede deel met verrassende kenmerken en fascinerend genoeg om beter te leren kennen.

“Zijn lange, zwarte haren vielen over zijn schouders, helemaal tot aan zijn navel.”

Alle personages, de avontuurlijke omgeving, de griezelige gebeurtenissen (hartverscheurend genoeg verwant aan de hedendaagse bedreiging van milieu & natuur) vermengd met een fikse vleug magische fantasie maken het tot een leuk, spannend en boeiend boek om met plezier te lezen.

“Goudgele stofdeeltjes dansten in het zonlicht van de late namiddag dat door de kieren in het hout priemde.”

Bovendien is het einde weer net zo veel belovend voor een vervolg als deel één. Nu maar hopen dat Lies Vervloet weer lekker doorgaat met schrijven en er gauw meer prachtige verhalen mogen volgen met al dan niet Luna in de hoofdrol. In ieder geval nog eentje met Luna, dat maakt het laatste hoofdstuk en de epiloog wel duidelijk en daar ontkomt de schrijfster dus niet aan 😉                  

Lieve leesgroet, Elsa.