Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Uitgespeeld – Inge Spaan ****

Uitgespeeld – Inge Spaan

“Een psychologisch spel tussen lezer en de auteur, Spaan heeft de touwtjes in handen, de lezer kan zich alleen maar overgeven aan een Spannende Leesflow”

  • Auteur: Inge Spaan
  • Uitgeverij LetterRijn
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789493192089 
  • Druk: 1
  • oktober 2021 
  • 260 pagina’s

Hoe goed ken jij je ouders? Wanneer de vader van Laura plots overlijdt ontdekt zij dat haar vader wellicht geheimen voor haar had. Voor haar en alle mensen om hem heen. Kloppen de vermoedens van Laura? Haar journalisten hart begint al sneller te kloppen en ze doet er alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen. Laura wil haar vaders naam zuiveren, of zit zij er helemaal naast?

“Ze was niet op de verkeerde plek Ook niet op het verkeerde moment En al helemaal niet per ongeluk”

Inge Spaan kwam in 2020 met haar debuut, een debuut welke meer dan goed ontvangen werd

“Een sterk debuut, dat smaakt naar meer. Onverwacht en ongrijpbaar”. Was mijn leeservaring bij Oververhit

En dan verschijnt Uitgespeeld, een thriller waarbij Spaan de lezer weer op het verkeerde been weet te zetten en laat genieten van haar hersenspinsels. Wat de lezer zich zeker af zal vragen tijdens het lezen is of Spaan eventueel gesponsord wordt door de pepermuntfabrikant? Het roept een bepaalde nieuwsgierigheid op …

Uitgespeeld bezit over een enorm fijne leesflow, de lezer raakt snel na de start betrokken bij de hoofdpersonages en naarmate de verhaallijn volgt worden alle radartjes in het hoofd van de lezer geactiveerd. Het spel dat Inge Spaan aan de lezer voorschotelt, zorgt ervoor dat wegleggen een moeilijke opgave wordt, de korte hoofdstukken waarbij duidelijk wordt aangegeven wie aan het woord is zorgen ervoor dat Uitgespeeld zich onder de categorie Pageturners mag scharen. De spanning loopt gestaag op en aan alles zal de lezer merken dat er iets niet klopt, het originele karakter van het verhaal is de puzzel die de  lezer op zal willen lossen. Men is pas uitgespeeld bij de plot, een plot waarbij de puzzelstukjes ineen vallen maar door de fijne leesflow de lezer wellicht nog niet helemaal afscheid kan nemen van de verhaallijn. Het verhaal is compleet, maar weer smaakt het naar meer.

In Uitgespeeld heeft Inge Spaan de touwtjes in handen, haar originele opmaak van deze psychologische thriller maakt de lezer één met de karakters. Gedreven zal men samen met de karakters proberen de dader te ontmaskeren en of het dan afloopt zoals jij als lezer had gehoopt dat ligt helemaal aan jouw fantasie en verbeelding. #Aanrader

Lieve Leesgroet Moon Kager