Recensie van Monique·Recensies·Thriller

Stilte – Yrsa Sigurdardótittir *****

Stilte – Yrsa Sigurdardótittir

“Het zesde en helaas laatste deel van een waanzinnige reeks! Wat mij betreft één van de beste series die ik heb gelezen ! 

  • Auteur: Yrsa Sigurdardóttir
  • Uitgever: Cargo`
  • Nederlands 1e druk: januari 2022
  • 9789403122410
  • Paperback 
  • 442 pagina’s

Politieagent Huldar, kinderpsycholoog Freya en de hoogzwangere politiechef Erla krijgen te maken met wel drie heel verschillende, maar ook bijzondere zaken die dan ook nog eens ergens met elkaar verbonden lijken te zijn. Een baby wordt verwisseld met een lijkje van een ander kindje in een kinderwagen, een meisje overlijdt aan de mazelen en haar vader zoekt wraak en niet veel later wordt er een lichaam gevonden van een vrouw in een verlaten auto.

Baby Mia sliep in haar wagen en haar vader dacht wel even te kunnen douchen. Er lag immers een babyfoon in haar wagen. Zolang hij niets hoorde, kon hij het rustig aan doen. Terwijl hij zijn haar aan het wassen was, hoorde hij een geluid door de babyfoon. Een sussende stem in plaats van een huilende baby. Hij hoorde haar brabbelen en toen werd het stil….

Vlak voordat Mia verdween, stierf het elfjarige meisje Iris aan de gevolgen van de mazelen. Iris was al ziek en had veel van haar levensjaren al doorgebracht in het ziekenhuis. Helaas raakte ze besmet door iemand met dit virus waar ze zelf nog niet tegen gevaccineerd kon worden na haar behandelingen. De blootstelling hieraan bracht haar letterlijk de dood. De vader en moeder van Iris waren ontroostbaar. Na de begrafenis van dit jonge meisje voelde de vader een onbeheersbare woede. Hij zou het hier niet bij laten zitten.

En dan krijgt de politie een melding van een auto die al lange tijd op een verkeerde plek staat. Ze gaan hier op af en ruiken iets vreemds, ze openen de kofferbak en vinden daarin het lichaam van een jonge vrouw waar tijdens het onderzoek wel heel bijzonder DNA op wordt gevonden.

Vanaf de eerste letter had dit boek mij weer te pakken. De hoofdpersonages zijn na de eerst vijf delen eigenlijk bekenden geworden en daardoor keek ik al met smart uit naar dit boek. En dan mag ik het ook nog eens recenseren ! Ik vind dat deze schrijfster Yrsa Sigurdardóttir echt een waanzinnig goede reeks heeft neergezet met fantastische personages. De boeken zijn zeker wel afzonderlijk te lezen, maar als je een serie-liefhebber ben zoals ik, dan lees je ze heerlijk op volgorde. Met als toetje, juist…. “Stilte”.. Een absolute Mustread !

Lieve leesgroet Monique Vennink

2 gedachten over “Stilte – Yrsa Sigurdardótittir *****

Reacties zijn gesloten.