Recensies·Recensies van Moon·Roman

Miss Lattimore`s brief – Suzanne Allain ****

Miss Lattimore`s brief – Suzanne Allain

“Ontspannend leesvoer, waarin  liefde alles overwint”

  • Auteur: Suzanne Allain
  • Uitgeverij A.W. Bruna
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789400514300 
  • Druk: 1 
  • januari 2022 
  • 232 pagina’s

Met haar achtentwintig jaar is Miss Lattimore nog lang niet oud, maar als huwbare dame neigt ze toch enigszins naar de titel ouwe vrijster. Na het overlijden van haar vader woont ze bij haar tante in en is zij de chaperonne voor haar jongere nichtje Cecilia. Als muurbloempje hoort en ziet zij meer dan menig ander tijdens een bal. Met haar info voegt Sophie daad bij woord en waarschuwt een heer met een anonieme brief voor zijn misstap in de liefde.

Wanneer dit bekend wordt, is ook Sophie een bekendheid, als koppelaarster en wordt er vanuit onverwachte hoek een beroep op haar gedaan. Maar wanneer Sophie de heer in kwestie beter leert kennen, wenst zij dat ze nooit een huwbare dame voor hem hoefde te zoeken.

Het tweede deel in de serie van Suzanne Allain, welke in de tijd van de Bridgerton hype hoge ogen gooit bij de fans van romantische kostuumdrama verhalen. Het eerste deel van de serie “Mr Malcolms lijst” wordt inmiddels verfilmd en dan nu deel twee.

Een heerlijk kostuumdrama waar in dit geval niet zo de nadruk wordt gelegd op de tijd waarin zicht het verhaal afspeelt. De lezer weet dat het verhaal zich afspeelt in de tijd van de koetsen, de dans avonden en de hiërarchie tussen arm en rijk, toch is het in deze tweede roman minder nadrukkelijk aanwezig, je proeft tussen de regels door de sfeer van de periode. De sfeer is vertrouwd en straalt warmte en ontluikende liefdesperikelen uit.

Een sfeer die de lezer omarmt en mee laat zweven naar vervlogen tijden, waar de dames qua karakter toch al zeer vooruitstrevend waren. Allain heeft de dames in dit verhaal sterk neergezet, geen gedweeë, volgzame dames, maar dames die na wikken en wegen weten wat zij willen, liefde!

De sfeer is uitermate geschikt voor heerlijk ontspannende leesuren, de verhaallijn is enigszins voorspelbaar maar past helemaal in het beeld dat de lezer zal krijgen tijdens het lezen. Het zorgt voor een prettige leesflow waarbij de lezer zich even helemaal in de tijd van de kostuums en de paardenkoetsen waant,  een beeldend en sfeervol beschreven romantisch drama

Genieten van vervlogen tijden met Suzanne Allain en haar romantisch beschreven liefdesperikelen

Lieve Leesgroet Moon Kager