Recensies·Recensies van Moon·Roman

Lust en Schande – Marianne & Theo Hoogstraaten ****

Lust en Schande – Marianne & Theo Hoogstraaten

Lust en Schande, het eerste deel van een indrukwekkend verhaal waarbij Macht en Strijd overheerst, beeldend neergezet door het konings-duo van de Historische Romans. Een heerlijke aanrader”

Hertogin Eleonore is haar tijd ver vooruit, de rechten van een vrouw, staan bij de jonge hertogin hoog in het vaandel. Zij zal in haar gearrangeerde huwelijk met de troonopvolger van Frankrijk, Louis, haar eigen macht zeker niet aan de kant schuiven en zich schikken naar haar echtgenoot. Een echtgenoot welke liever Monnik in het klooster had willen worden dan Koning. Het huwelijk tussen de twee wordt niet door iedereen met beide armen omarmt, meerdere bronnen willen de jongen Hertogin niet naast de Koning. Kan Eleonore de liefde van de Koning voor zich winnen of wint het klooster, en kiest zij haar eigen pad?

“Volgens oma La Dangereuse maakt leven in zonde je veel gelukkiger dan een saai huwelijk”

Marianne en Theo Hoogstraaten staan bekend om hun Historische Romans, maar voor degene die nog niet kennis hebben gemaakt met dit schrijvers duo, kan ik je persoonlijk vertellen dat dit duo het lezen meer dan waard is. De verhaallijn van Lust en Schande zal van alles bij de lezer oproepen, er  zal zich menigmaal een glimlach om de lippen vormen, vanwege de kracht en de eigengereidheid van Hertogin Eleonore, maar dit zal niet het enige zijn wat de schrijfstijl oproept bij de lezer. Net als voorgaande verhalen krijgt de lezer naast een meer dan overtuigend neergezette tijdsimpressie ook een verhaallijn die er niet om liegt, er hangt van alles in de lucht, romantiek, strijdvaardigheid, eigengereidheid en een flinke dosis Historische feiten die gezamenlijke zorgen voor een heerlijke reis door de tijd. Het is des te indrukwekkender wanneer je leest dat er maar weinig bekent is in de geschiedenisboeken over Hertogin Eleonore van Aquitanië, toch heeft het duo Hoogstraaten alle feiten die zij konden bemachtigen  verweven tot een vloeiend verhaal. Een verhaal dat nog een vervolg krijgt, want zeker na het lezen van Lust en Schande zal de lezer nog niet verzadigd zijn en gelukkig zijn Marianne en Theo al druk aan het schrijven aan het vervolg “Wanhoop en Liefde” waar je aan het einde van dit deel een kort preview van kunt lezen.

De historische krachtige hoofdpersonage, spat van de bladzijdes af

De lezer wandelt zo de 12e eeuw in en waant zich tussen in een strijd waarin gezien worden en geliefd worden zich in conclaaf mengen met macht en minachting, een strijd waarbij de vrouwen het zwaar krijgen te verduren, maar ook de heren niet worden ontzien. Hertogin Eleonore zou in t heden haar mannetje wel weten te staan, op naar Wanhoop en Liefde!

Lieve leesgroet Moon Kager