Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Toen ze verdween – Carla Kovach  “Met een prettige schrijfstijl hanteert Carla de pen, en gebruikt ze een actueel onderwerp voor een fijne thriller!”

Carla Kovach – Toen ze verdween.

  • Auteur: Carla Kovach
  • Uitgever: Boekerij
  • Nederlands 
  • 1e druk: februari 2022
  • Paperback
  • 9789022593936
  • 384 pagina’s

Toen ze verdween is deel vier in de serie rondom Gina Harte ik heb de vorige drie delen ook gelezen, dus Gina en haar geschiedenis ken ik. In dit deel starten we met een proloog die gaat over een man die met zijn vrouw op een feest is. Hij heeft daar eigenlijk niet zo veel zin in en lijkt zich te verschuilen achter zijn camera. In deze proloog wordt de toon gezet voor de rest van het verhaal. Ik heb er in elk geval meteen zin in!

Gina Harte wordt geconfronteerd met de moord op Jade Ashmore. Jane is op een gruwelijke wijze vermoord. Ze vertrok zonder haar man van een feestje en ging alleen naar huis. Lopend, want het was in de buurt. Ze kwam alleen niet meer thuis. Dat het niet zomaar een feestje was bleek pas achteraf.

Wanneer Diane een enveloppe krijgt waarin een verjaardagskaart zit voor Samantha, die al zeven jaar vermist is, belt ze de politie. Ze krijgt de kriebels van de kaart, er zit namelijk ook nog een roze gelakte vingernagel in. Precies dezelfde kleur waarmee Samantha haar nagels altijd lakte!

Wanneer de nagel wordt onderzocht blijkt deze te zijn van Jade die vermoord is. Er is nu dus een link tussen de vermissing van Samantha en de moord op Jade. Hoe en waarom is alleen nog lang niet duidelijk!

De schrijfstijl van Carla Kovach is vlot en helder. De geschiedenis van Gina is intussen bekend en we krijgen in dit deel een beeld van hoe het nu met haar gaat. Maar ook andere personages leren we (beter) kennen. Zo krijgen we ook langzaamaan een inkijkje in de verknipte geest van de dader en op het einde ook de reden waarom hij zo is geworden. Zelf zat ik niet op het puntje van mijn stoel van de spanning, toch las ik deze thriller ook weer met heel veel plezier. Van tevoren weet ik al dat het verhaal goed in elkaar zal zitten, er geen losse eindjes overblijven. Ik blijf niet met vraagtekens zitten. En ik laat me met plezier leiden naar het einde van het verhaal! Ik twijfel er ook niet aan of ik wil een volgend boek van Carla Kovach zeker ook weer lezen!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman