Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Ademloos- Amy McCulloch ***1/2

Ademloos- Amy McCulloch

“Spannend, meeslepend en enorm gedetailleerd. Je voelt de kou tussen de regels door”

  • Auteur: Amy Mcculloch
  • Uitgeverij: The House of Books
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789044362541 
  • Druk: 1 
  • februari 2022 
  • 416 pagina’s


Journaliste Cecily Wong, krijgt de kans van haar leven, één kans om in 1 keer haar carrière een flinke boost te geven. Zij mag mee op expeditie om één van de hoogste bergen van de wereld te beklimmen, samen met de grootste ,Charles McVeigh. Hij heeft beloofd dat Cecily hem mag interviewen nadat zij de top hebben bereikt, niet geheel zonder risico neemt zij deze uitnodiging aan. Of dit een wijs besluit is, dat zal moeten blijken, wanneer één van de expeditieleden op verdachte wijze om het leven komt, vraagt Cecily zich toch af of ze wel verder moet gaan. Hoe ver gaat zij voor het ultieme interview?

Een beeldend en avontuurlijke thriller, zo zou je Ademloos het beste kunnen omschrijven, het verhaal is gedetailleerd en in volle overtuiging neergezet, het zou wellicht iets compacter mogen worden beschreven, dan zou de vaart er meer in zitten en de aandacht van de lezer meer vast houden. Maar desalniettemin is het vooral de gedrevenheid en de gedetailleerde reis die van de bladzijdes spat, McCulloch trakteert de lezer op een zeer uitgebreid verslag van een indrukwekkende reis. De lezer zal zeker niet kunnen zeggen dat er geen spanning in het verhaal is verweven, want er gebeurt enorm veel tijdens de reis naar de top, en menig karakter zal veel wantrouwen oproepen. Na het dankwoord te hebben gelezen, zal de lezer snappen hoe dit verhaal is ontstaan, uit alles proeft men de passie voor het bergbeklimmen, en zal ook het gedetailleerde verslag waarbij elke vezel de liefde voor de sport uitademt te begrijpen zijn.

McCulloch heeft de Manaslu expeditie zelf ervaren en ook al was deze een stuk minder enerverend als die van de hoofdpersonage in Ademloos, in volle overtuiging zal de auteur dit aan de lezer weten over te brengen. De plot krijgt nog een staartje, wanneer men denkt in een rustiger vaarwater te zijn belandt, wees dan alvast gewaarschuwd, het kan nog spannender dus voor de laatste rit is een waarschuwing wel van pas.

Ademloos is een thriller die de lezer de kou zal laten voelen en de adem zal benemen, men zal in alle details kunnen genieten van de tocht naar de top. Daar waar niemand veilig is en je niemand kunt vertrouwen. Amy McCulloch heeft een meer dan gedetailleerd verslag verweven in een ijselijke thriller

Lieve Leesgroet Moon Kager