#aanrader·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Verdoemd – Jérõme Loubry  “Een literaire thriller waarbij fictie en de harde waarheid mooi vervlochten is!”

Jérõme  Loubry–Verdoemd.

  • Auteur: Jérõme Loubry
  • Uitgever: Boekerij
  • Nederlands 
  • maart 2022
  • paperback
  • 9789022594469
  • 304 pagina’s

In Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti, in een zeer chique wijk wordt, voor de tweede keer in die week, een vermoord en gruwelijk verminkt echtpaar aangetroffen. Alles lijkt te wijzen op een rituele moord.

Aangezien Voodoo een officiële godsdienst is in Haïti wordt er al snel gespeculeerd over een voodoo-seriemoordenaar. Simon Bélage, de inspecteur die belast is met het onderzoek, wil niets over voodoo horen. Hij gelooft niet in voodoo en is er van overtuigd dat dit puur bijgeloof is. Simon weet bijna zeker dat deze zaken te maken hebben met corruptie en kinderhandel, zaken waar Haïti op grote schaal van doordrenkt is!

Simon probeert samen met zijn partner, Manus, de zaak op te lossen, maar dat valt niet mee! Ondanks dat Manus wel degelijk rekening houdt met voodoo hebben ze nog geen idee welke kant het op gaat. Wanneer ze met hun zoektocht uitkomen bij een oud weeshuis met de bijzonder naargeestige en onheilspellende naam ‘Het gelukkige graf!’ lijkt er iets meer schot in de zaak te komen.

Simon ontdekt meer over de geschiedenis van het weeshuis dan hem lief is. Hij besluit zijn partner en zijn dochter Rachelle er zo veel mogelijk buiten te houden omdat hij doorheeft dat verder wroeten in het verleden niet zonder gevaar is. Kan hij het ook niet beter laten rusten?  

Ik las begin vorig jaar Toevluchtsoord van Jérõme Loubry en toen ik dat boek dichtsloeg wist ik eigenlijk al dat dit ook meteen mijn beste boek van het jaar zou worden. De verwachting was dus erg hoog gespannen! Verdoemd kan zich wat mij betreft niet meten met Toevluchtsoord, maar dat komt omdat het totaal verschillende boeken zijn. Begrijp me niet verkeerd: ik vind Verdoemd erg goed en ik heb het dan ook met erg veel plezier gelezen, de boeken zijn alleen niet vergelijkbaar. Waar Toevluchtsoord meer een puzzel is, die je niet zelfstandig kan oplossen, is Verdoemd een spannend en intrigerend verhaal dat op een hele fraaie manier verteld wordt met prachtige omschrijvingen en in fraaie zinnen. Het gaat bij Verdoemd niet om een ingewikkelde clou. Wat mij betreft een literaire thriller waar fictie en waarheid hand in hand samen gaan. Waar bij je wel zou hopen dat vooral de waarheid ook fictie was geweest! Ik kan niet anders dan Verdoemd ook aanraden! En Jérõme Loubry staat definitief op mijn lijst van auteurs die ik wil blijven volgen! Ik kijk uit naar de volgende thriller van Loubry!! . #Aanrader!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman