Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Jacht – Toni Coppers ****

Jacht – Toni Coppers

“Heerlijke wild west taferelen in de Antwerpse haven, tot in detail beschreven zoals we van Coppers gewend zijn #genieten”

“Goede reis, mompelde ze nauwelijks hoorbaar. Dat deed Liese altijd. Dat was iets tussen haar en de doden en ze had geen zin om erover na te denken laat staan het aan iemand uit te leggen”

Het team van Liese Meerhout stuit op een  gruwelijke plaats delict, de dader heeft geen medelijden met het slachtoffer en schuwen geen enkele manier om er voor te zorgen dat de plaats delict een ware crime scene is. Zelfs bij de leden van het doorgewinterde team van de Moordafdeling van de Antwerpse politie draait de maag zich om. Ze stuiten op een duister web wat zich gesponnen heeft in de Antwerpse haven, het is te hopen dat zij de dader kunnen achterhalen voordat er meer slachtoffers vallen.

Liese Meerhout en Michel Masson zijn on losmakend verbonden met de Vlaamse auteur Toni Coppers, die je wanneer je hem eenmaal in real life hebt ontmoet vanzelf in je hart sluit. Zoals Coppers is zo schrijft hij ook, je proeft als lezer de liefde voor de karakters en door de kleine details ga je als vanzelf ook om hen geven. Het team van Liese heeft het zwaar in dit deel, zij worden geconfronteerd met heftige taferelen en plots komt het allemaal wel heel dichtbij, de saamhorigheid van het team wordt op dat moment ijzersterk neergezet door Coppers, Hij weet de karakters leven in te blazen

Jacht blijft tot het einde aan toe spannend en men zal door het sterk gevonden plot verrast worden, maar ook zal de lezer meteen weer reikhalzend uit kijken naar meer intrigerende Liese Meerhout en de excentrieke Michel Masson, de verhalen van deze serie zijn verslavend lekker leesvoer.

Coppers weet de lezer elke keer weer te verrassen en te animeren, met zijn indrukwekkende verhaallijnen maar zeker door de intrigerende karakters, het zijn heerlijke thrillers met een hoofdletter T. En met Jacht heeft Toni Coppers maar meer dan eens bewezen waar toe hij in staat is, een misdaadthriller waarmee hij de lezer naar het puntje van zijn of haar stoel weet te zuigen…..

Lieve leesgroet Moon Kager