Recensies·Recensies van Moon·Roman

De jasmijnvilla – Elena Conrad ****

De jasmijnvilla – Elena Conrad

“De lezer waant zich helemaal in de sfeer van de Ligurische kust, heerlijk ontspannend leesvoer”

Wanneer blijkt dat de moeder van  Giulia  een prachtige villa heeft geërfd van haar vader, is het de eerste keer dat Giulia hoort dat zij een Italiaanse grootvader heeft gehad. Haar moeder heeft jaren geleden het Italiaanse Levanto de rug toe gekeerd en nooit meer met haar gezin over haar verleden gesproken.  De jonge advocate besluit een sabbatical te nemen en reist af naar het Italiaanse plaatsje waar zij al snel de gele villa en de omgeving in haar hart sluit. Lukt het Giulia om door zich in de omgeving waar haar grootvader heeft geleefd een beeld te krijgen bij de man waar ze tot voor kort geen idee van had dat hij bestond?

De Jasmijnvilla is het eerste deel in de Jasmijnserie, een serie waarmee de Duitse schrijfster, Elena Conrad, haar liefde voor de Ligurische kust meer dan overtuigend weet over te brengen aan de lezer. Men zal aan verbeelding niets te kort komen, door de kleurrijke en beeldende schrijfstijl van Conrad. De Jasmijn geur is bijna te ruiken tijdens het lezen met zoveel overgave weet Conrad de lezer mee te slepen de omgeving in, de verhaallijn is prettig enigszins voorspelbaar maar door het complete pakket zal de lezer hier niet over vallen, het is een heerlijke leesflow, prettig leesbaar en door de sensatie die het te weeg brengt worden alle zintuigen getrakteerd op een mooi schouwspel welke als vanzelf op je netvlies verschijnt.

De Jasmijnvilla is het eerste deel, hierin gaat het voornamelijk over de jonge Giulia en haar zoektocht naar wat zij zelf echt wil en antwoorden op het voor haar onbekende deel van haar leven. Hopelijk krijgt de lezer in deel twee, De Jasmijntuin, nog meer duidelijkheid over het hoe en waarom de moeder van Giulia, Pina, Levanto al die jaren terug de rug heeft toegekeerd, hier wordt in dit eerste deel weinig duidelijkheid over gegeven het maakt mij in ieder geval nieuwsgierig. En mede door de heerlijke sfeer in dit eerste deel kijk ik uit naar deel twee.

De lezer zal gevangen worden door de impressie die door Elena Conrad zo sterk uiteen is gezet, de geur van de olijven en de jasmijn prikkelt als van zelf de zintuigen , het is heerlijk ontspannend leesvoer waarbij je helemaal wegdroomt naar de Ligurische kust en haar intrigerende bewoners.

Lieve leesgroet Moon Kager