Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Afrekening – Bernard Minier ****1/2

Afrekening – Bernard Minier

“Minier doet weer waar hij goed in is, een trekkende actuele thriller neerzette waar de lezer van geniet”

Een jong volwassene, naakt, met een hertengewei op zijn hoofd komt vol angst het bos uitgerend, de auto die op dat moment aan komt rijden kan hem niet ontwijken en hij overlijdt ter plekke. Aan de sporen op zijn lijf is te zien dat hij al lange tijd in het bos heeft gerend, voor wie is hij op de vlucht? Het team van Martin Servaz doet er alles aan om achter het verhaal van de jonge man te komen, wanneer blijkt dat er meerdere jongeren worden vermist staat het team op scherp en hoopt de daders te achterhalen voor er meer slachtoffers vallen.

“Die ogen…. Ik heb ze in mijn koplampen gezien… Toen hij zijn hoofd omdraaide, bedoel ik.. toen hij verrast werd door de auto.. Hij was toen al bang, niet voor de auto voor iets anders.. Een angst die ik nog nooit heb gezien”

Weer een avontuur in de Martin Servaz serie, de serie waarmee de Franse auteur Bernard Minier zichzelf op de kaart heeft weten te zetten. De avonturen staan garant voor spannende leesmomenten waarbij de lezer eigenlijk geen pauze in wil lassen, trekkend, spannend, vol verbeelding en meeslepend. Want degene die Bernard Minier kennen weten dat de lezer wordt getrakteerd op al deze ingrediënten, zeker in dit verhaal, de verhaallijn is actueel van deze tijd, dreigend en spannend. Minier heeft de actuele opstand omtrent het Covid virus mee verweven in Afrekening, de lezer leest over mondkapjes, de avondklok en de aversie hier tegen bij de inwoners van Toulouse en de rest van Frankrijk. Ook al is dit het zevende deel, het is opvallend hoe goed de boeken van Minier los van elkaar te lezen zijn, de lezer zal in dit deel niets missen van de ontwikkelingen van Martin Servaz en zijn team. Er liggen geen losse eindjes en de verhaallijn zal geen vraagtekens oproepen.

Minier bezit over een trekkende schrijfstijl, met alle ingrediënten zijn de avonturen van Servaz en de andere leden van het rechercheteam van Toulouse een heerlijke leeservaring. De karakters weten de lezer meer en meer mee te slepen het verhaal in en de plottwisten komen vanuit het niets en bevorderen het leesgenot. Een meer dan dikke aanrader, niet alleen dit zevende deel, alle delen van Bernard Minier over Martins Servaz zijn een genot om te lezen.

Lieve Leesgroet Moon Kager