A.W. Bruna uitgeverij·Mustread·Recensies·Recensies van Moon·Thriller·Thrillerserie

De Samaritaan – Cilla & Rolf Börjlind *****

De Samaritaan – Cilla & Rolf Börjlind

“Wees gewaarschuwd want eenmaal geproefd van Cilla en Rolf Börjlind zal de verslaving toe slaan.”

Ook in Zweden is het Covid virus actief, Tom heeft zich teruggetrokken in de Stockholm Archipel maar wanneer hij een berichtje ontvangt dat Olivia Rönning wordt vermist gaat hij samen met Olivia`s collega Lisa naar haar opzoek.  Waar is Olivia? Wat is er gebeurt is zij uit vrije wil vertrokken of moeten ze denken aan ontvoering? Dat deze reis en de vermissing van Olivia de start is van een enorm avontuur en de start van iets veel groters kon niemand toe nog bedenken.

Wanneer men in de boekhandel vraagt naar een goede Scandi thriller, dan zal men vaak worden gestuurd naar de hoek waar de thriller reeks van het echtpaar Börjlind zich bevindt. Het Zweedse echtpaar met hun thrillers over Olivia Rönning en Tom Stilton zijn niet weg te denken in de thrillerscene en een fan van een stevige thriller met meer dan intrigerende karakters zouden de boeken van Börjlind dan ook niet mogen missen. Ze staan garant voor alles waar de ware thriller fan van kan genieten. Indrukwekkende verhaallijnen, beeldend beschreven scenes en dan niet te vergeten de karakters die elk boek meer en meer groeien.

Indrukwekkend, realistisch en spannend

Het echtpaar Börjlind heeft in deze thriller een wel heel actueel thema aangekaart, het Covid virus, de angst, de isolatie, de groeperingen voor en tegen, alles komt in dit zevende deel over Olivia Rönning en Tom Stilton aanbod. Beangstigend, herkenbaar en zo overtuigend voelbaar, zoals we van het Zweedse duo gewend zijn. Hun kracht is toch wel de manier waarop ze de karakters overbrengen aan de lezer, ze beschrijven de personages zo realistisch en puur, dat inleven totaal geen moeite kost. In dit deel pakken ze het dan ook wel heel overtuigend aan, de verhaallijn is realistisch en voor nu ook wel heel confronterend, net nu de wereld een klein beetje verlost is van het Covid Virus komt dit verhaal wel weer heel dichtbij. Hoe zou het zijn om dit boek over 15 jaar nogmaals te lezen? De Samaritaan kun je heel goed los van de andere delen lezen, maar wees gewaarschuwd want eenmaal geproefd van Cilla en Rolf Börjlind zal de verslaving toe slaan. De plot zie je misschien aankomen maar als nog is deze perfect uitgewerkt en met de cliffhanger aan het einde zal de lezer reikhalzend uitkijken naar het volgende deel.

De Samaritaan is alles waar het Zweedse echtpaar voor staat, sterk, indrukwekkend, spannend en met intrigerende karakters waardoor je meer wilt lezen, kortom een topper, een Mustread die niet op je nog te lezen lijst mag ontbreken

Lieve leesgroet Moon Kager