#aanrader·Recensie van Carla·Recensies·Thriller·Thrillerserie

De Paarse Engel – Era Richmen.  “Vaart en spanning in deze actiethriller met een kritisch en gevoelig randje!”

Era Richmen– De Paarse Engel.

  • Auteur: Era Richmen
  • Uitgever: LetterRijn
  • Nederlands
  • april 2022
  • paperback
  • 9789493192317
  • 300 pagina’s

Jim Matteos, geheim agent en nog bekend uit De Saraceense Samenzwering, doet het na zijn laatste missie rustig aan. Hij krijgt een paar maanden de tijd om ‘oude wonden’ te laten genezen en met zijn geschiedenis in het reine te komen. Samen met Soraya lijkt hij langzaam tot rust te komen. Totdat plotseling een beruchte drugscrimineel,  Jorge Herreira, op spectaculaire wijze uit de zwaarbeveiligde San Quentin staatgevangenis ontsnapt! Herreira uit zware bedreigingen: hij gaat er voor zorgen dat er vele slachtoffers in Amerika zullen vallen. Jim is volgens zijn baas William, de aangewezen persoon die hier een stokje voor kan steken. Hiermee komt dus abrupt een einde aan zijn verlof en zijn rust.

Jim die in de huid van de Paarse Engel kruipt weet op geraffineerde wijze door te dringen in de organisatie van Herreira waarin de vrouwelijke rechterhand van de drugscrimineel een grote en belangrijke rol lijkt te spelen. Jim weet het vertrouwen te winnen van zowel Herreira als Michaëla en dringt zo dieper in de criminele krochten verzeild en komt ook weer in aanraking met de drugs waar hij afscheid van had genomen, drugs die zijn broer fataal waren geworden en waar Jim nog steeds een schuldgevoel over heeft.

Dit boek is volgens mij goed te lezen zonder de voorkennis van De Saraceense samenzwering, maar ik zou aanraden dit deel gewoon toch eerst te lezen! Zonde om dat niet te doen. 

De Paarse Engel trakteert je op veel actie en complot. De bekende personages worden verder uitgediept, maar ook de nieuwe personages krijgen genoeg ‘body’! Ook de zware crimineel Herreira krijgt ‘ruggengraat en vlees op de botten’: en hier wordt hij geloofwaardig door!

Het verhaal staat strak van de spanning en actie en leest alsof je een film kijkt en misschien komt dit omdat het verhaal zich uitermate zou lenen voor een filmbewerking. Maar goed, dat is mijn mening maar…

Van het begin tot het einde stroomt er adrenaline door het verhaal, met af en toe een twist om daarna weer vol gas verder te gaan.

Jim Matteos, alias De Paarse Engel, is een personage die nog wel even verder kan: hij zal zijn leven weer op de rit moeten krijgen en ook zijn terugval aan moeten pakken. Als je valt moet je altijd weer proberen op te staan! Kom maar door met het derde deel!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman