#aanrader·Kabook uitgevers·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Instinct – Ivonne Wilken ****

Instinct – Ivonne Wilken

“Een verpletterend plot blaast de lezer omver, rauw en onverwacht. Een thriller die men niet zomaar zal vergeten”

  • Auteur: Ivonne Wilken
  • Uitgeverij Kabook
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789083042497 
  • Druk: 1 
  • september 2021 
  • 298 pagina’s

Wanneer het petekind van Alex van den Berg overlijdt, groeit zijn drang naar gerechtigheid. Om die gerechtigheid te vinden, stort hij zich na de geboorte van zijn dochtertje, op het onderzoek naar de moordenaar van een achtjarig jongetje. Gedreven als hij is probeert hij de politie een bepaalde weg op te sturen en als dat niet lukt neemt hij het recht in eigen handen

Een Nederlandse thrillerschrijfster welke schrijft vanuit Noorwegen, dat beloofd veel goeds. Een thriller met zowel een Nederlands als een Scandinavisch randje, is bij voorbaat al een aantrekkelijk idee. Dat Wilken de hoofdpersonage als gewone burger de taak geeft om een alles op alles te zetten om een moordenaar te vinden, is even wennen, maar door zijn gedreven kracht en zijn nuchtere kijk op de zaak, kan de lezer zich al snel vinden in zijn opdracht. Wilken heeft de personage dan ook erg goed neergezet, men kan niet om hem heen en door de lugubere vondsten wil de lezer waarschijnlijk ook dat Alex alles op alles zet om achter de waarheid te komen, zijn gedrevenheid werkt aanstekelijk.

Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven aan de lezer beschreven, de kant van Alex en ook komt de moordenaar aan het woord. Dat Wilken de lezer compleet in haar macht heeft blijkt wel wanneer men de plot benadert. Een plotwending die zijn uitwerking niet mist, onverwacht, rauw en gedurfd. Hiermee zet Ivonne Wilken de lezer met twee benen op de grond en zichzelf meteen op het lijstje met auteurs die je in de gaten wilt houden.

Een krachtige thriller die bol staat van gedrevenheid, en welke de lezer niet snel zal vergeten

Lieve leesgroet Moon Kager