#aanrader·**** 1/2 ster·De Crime Compagnie·Mustread·Pageturner·Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Het verkeerde meisje – Angelique Haak ****1/2

Het verkeerde meisje – Angelique Haak

“Een sterk psychologisch schouwspel waarbij de lezer het onderspit delft.”

  • Auteur: Angelique Haak
  • Uitgeverij: De Crime Compagnie
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789461096159 
  • Druk: 1 
  • juni 2022 
  • 320 pagina’s

Juiste tijd, juiste plaats. Toch ging het gruwelijk verkeerd… Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een donkere ruimte. Amelie snapt niet waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?

Weer een nieuwe thriller van Angelique Haak, en wat voor één met Het verkeerde meisje heeft Haak de lezer flink in haar macht.

De korte vlotlezende hoofdstukken hebben een fijne constructie, de schuingedrukte hoofdstukken en de hoofdstukken over Amelie, maken de lezer gretig en nieuwsgierig…  Haak speelt een psychologisch spel met de lezer, zeker het karakter uit de schuingedrukte stukken is mysterieus en wordt vanaf het begin spannend beschreven. De lezer voelt aan alles dat er iets niet in de ‘Haak’ is, dat er iets te gebeuren staat. De manier waarop het verhaal in de Ik-vorm aan de lezer wordt verteld geeft zeker in het laatste hoofdstukken de meerwaarde aan het verhaal. Het maakt de lezer getuige van alles, onderdeel van het verhaal, een stukje van de puzzel waardoor wegleggen een moeilijke opgaven zal zijn.

Angelique Haak schrijft met Het verkeerde meisje een onmiskenbare Mustread, een psychologisch spel waarbij de lezer het onderspit delft. Het is meer dan een aanrader, waarbij de lezer aan zijn of haar eigen vertrouwen gaat twijfelen.  Met deze psychologische thriller heeft Haak zichzelf weer overtroffen, de lat ligt weer een treetje hoger. De schrijfstijl van Angelique is een genot om te lezen, de echte thriller-fan wordt getrakteerd op een sterk en meeslepende verhaallijn die onder de huid gaat zitten.

Meer dan eens laat Haak zien dat zij in staat is tot het schrijven van echte Mustreads. **** ½ een echte Aanrader waarbij Haak de lezer op sleeptouw neemt en mee trekt een verhaallijn in die je niet onberoerd laat.

Lieve Leesgroet Moon Kager