5 sterren·Mustread·Recensies·Recensies van Moon·Roman·Roman serie·Uitgeverij Boekerij

 De Rokesby`s “Haar rots in de branding” – Julia Quinn *****

 De Rokesby`s “Haar rots in de branding” – Julia Quinn

“Volop genieten van Romantiek, Avontuur, tel daarbij op een heerlijke schrijfstijl en intrigerende karakters dan kom je al snel uit bij Julia Quinn.”

  • Uitgever: Boekerij
  • Auteur: Julia Quinn
  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789022595756 
  • Druk: 1 
  • juli 2022 
  • 400 pagina’s

Een heerlijke wandeling langs de kust bij Dorset neemt wel een heel andere wending dan die Poppy Bridgerton vooraf voorzien had. Wanneer zij een grot ontdekt met smokkelwaar wordt zij door de twee bemanningsleden van het piratenschip Infinity mee genomen en belandt zij in de hut van Kapitein Andrew James. Een kapitein met meerdere agenda`s, daar kom Poppy tijdens haar gevangenschap achter. Maar wat als er naast haat ook liefde om de hoek komt kijken?

Een avontuurlijke Rokesby`s, na de twee eerdere delen is dit derde deel, Haar rots in de branding, van heel andere koek. Spanning en avontuur spelen hierin de hoofdrol en Julia Quinn neemt de lezer mee op reis naar Lissabon waar zij de karakters voor hete vuren laat staan. Na haar serie over de Bridgerton familie, is Quinn niet meer weg te denken bij de lezers, haar fans zullen van de serie over De Rokesby`s net zo genieten. De hype van de kostuumdrama verhalen gaat heerlijk verder, en De Rokesby’s zijn on losmakend verbonden met de familie Bridgerton, ook in dit derde deel komen de twee families weer samen. Het is echt een genot om te lezen, de manier waarop Quinn de sfeer zeer beeldend weet weer te geven en haar karakters stuk voor stuk tot leven weet te wekken is voor de fans een feest.

Dit derde deel is naast avontuurlijk ook vermakelijk, net als haar voorgaande boeken weet Quinn naast romantiek het verhaal ook een onderliggende laag humor mee te geven, al overheerst in dit verhaal toch wel spanning, avontuur en gekmakende gevoelens welke de hoofdpersonages flink parten spelen.

De lezer beweegt zich moeiteloos terug in de tijd, krijgt een gedegen zicht op de verhoudingen van toen en kan volop genieten van romantiek, spanning en avontuur. Leesgenot gegarandeerd, Julia Quinn is niet meer weg te denken bij de romanliefhebbers, wat een fijne schrijfster is dit

Lieve leesgroet Moon Kager