#aanrader·**** 1/2 ster·Harper Collins·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

De Echoman – Sam Holland.  “De Echoman: gruwelijk spannend, zenuwslopend en bizar; een thriller  met  heerlijke plot twisten! #Mustread!

Sam Holland – De Echoman.

  • Auteur: Sam Holland
  • Uitgever: Harper Collins
  • Nederlands
  • mei 2022
  • Paperback
  • 9789402709513
  • 352 pagina’s

Jessica Ambrose wordt midden in de nacht wakker en ontdekt dat er een brand woedt in haar huis. Ternauwernood kan ze haar dochtertje redden maar voor haar man is het te laat. Haar dochter is zwaar gewond en moet in het ziekenhuis blijven. Zelf vlucht ze zodra ze erachter komt dat ze verdacht wordt van het stichten van deze brand!

Rechercheur Nate Griffin komt op haar pad en hij lijkt de enige te zijn die in haar onschuld gelooft. Samen proberen ze erachter te komen wie de dader werkelijk is, maar dat valt niet mee! Het blijft echter niet alleen bij deze moord, er volgen er nog meer en de politie tast volledig in het duister.

Jess en Nate ontdekken een link tussen de misdaden: er is iemand die seriemoordenaars uit het verleden kopieert. Iemand die kennelijk alle bekende en beruchte seriemoordenaars wil overtreffen! Iemand die al snel de bijnaam De Echoman krijgt! Ondanks dat ze dit nu weten kunnen ze niet voorkomen dat de Echoman steeds sneller achter elkaar nieuwe slachtoffers maakt. Het wordt voor de politie een race tegen de klok en het is de vraag wie deze race gaat winnen!

Charles Manson, Ted Bundy en zo nog meer seriemoordenaars, iedereen heeft er wel van gehoord. Je moet er niet aan denken dat er echt een ‘Echoman’ rondloopt in deze wereld!. Een seriemoordenaar in de overtreffende trap zeg maar…. Als je dit boek gaat lezen, moet je daar wel tegen kunnen. Wat ik knap vind is dat Sam Holland deze gruwelijke moorden soms redelijk tot in detail kan beschrijven, maar zeker ook een deel over laat aan je fantasie, of…. Waar je je fantasie vooral laat stoppen dat kan natuurlijk ook, je hoeft de ontbrekende details niet verder te visualiseren! Dat doet Sam erg kundig!

“Dit ging nooit om maar één of twee moorden, het is een compleet fucking meesterwerk. Een hommage, zo je wilt, aan de grootste geweldenaars!”

De Echoman, een vlot verhaal, maar ook bloed tergend spannend, kruipt lekker onderhuids en laat je meedenken! Ik concludeerde redelijk snel voor mezelf wie de dader is! Of nee… daar werd ik toch weer van weg getrokken met mijn gedachten, toen bleven er nog twee mogelijke personages over… ja hoor, daar was de clou dan eindelijk, maar hé, zat ik daar even naast! Plots…. Weer een draai! Kreeg ik nu toch nog gelijk, of…? Deze twist had ik niet zien aankomen! Wat was dit een heerlijk spannende, onmogelijke, gruwelijke, zenuwslopende en bizarre thriller! Ik heb er van genoten! Echt waar een Mustread en een Aanrader!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman