Aanrader·Boekentips·korte verhalen·Recensie van Elsa·Recensies

Drie ‘Varda novelles; ‘Chèstrin’, ‘Chandra’ en ‘Elysan’ – “Ik heb genoten van elk verhaal op zich, raadt ze van harte aan en weet dat ik altijd ieder boek van Garvin Pouw zal willen lezen.”

“De kleine novelles aka Godijntjes zijn ultiem kleinschalig leesgenot voor de Fantasy liefhebber.”

  • Auteur(s) : Garvin Pouw
  • Uitgeverij : Godijn Publishing
  • ISBN :  9789464640397, 9789464640410 en 9789464640434
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina’s : 114, 98 en 122
  • Verschijningsdatum : 15 oktober 2022
  • Serie ; Varda novelles

‘Chèstrin’

Wanneer twee oerdraken het trotse keizerrijk van de Varda binnenvallen, ziet prinses Chèstrin geen andere keuze voor zich weggelegd dan hulp te zoeken bij heuse halfgoden. Zijn de Nimfanen van Azeria bereid om haar te helpen? Iedere Varda novelle beschrijft een kantelpunt in de epische geschiedenis van het engelenvolk de Varda en hun strijd tegen de gevaarlijke drakenbroed van Naztraza.

‘Chandra’

Decennia van strijd tussen de draken en de Varda eisen hun tol. Het is de beurt aan de duiker Darvan om dienst te doen op de Barrière. Eenmaal aangekomen treed hij toe tot de vlucht van Chandra, de meest legendarische drakendoodster die ooit boven de zeeën vloog. Iedere Varda novelle beschrijft een kantelpunt in de epische geschiedenis van het engelenvolk de Varda en hun strijd tegen de gevaarlijke drakenbroed van Naztraza.

‘Elysan’

Geconfronteerd met een hernieuwde draken- invasie ziet de jonge keizerin Yir zich genoodzaakt in de voet- sporen te treden van haar moeder. Ze gaat op zoek naar haar vader, de befaamde halfgod Elysan. Lukt het haar eindelijk een eind te maken aan de vicieuze cirkel waarin de Varda al een eeuw lang worden vast gehouden? Iedere Varda novelle beschrijft een kantelpunt in de epische geschiedenis van het engelenvolk de Varda en hun strijd tegen de gevaarlijke drakenbroed van Naztraza.

Mijn leeservaring

De boeken van Garvin Pouw vind ik altijd heerlijk om te lezen. Of het nu vuistdikke boeken zijn of korte novelles, al lezende in zijn fantasie wereld vertoeven is compleet verdwalen in magische verhalen vol avontuur. De nieuwe ‘Varda novelles’ vielen al gauw na de publicatie datum in mijn brievenbus en voordat ik het wist had ik ze verslonden. Echter zorgden omstandigheden ervoor dat het enige tijd duurde voordat ik mijn leeservaring kon delen.

Allereerst vind ik het fijne aan deze novelles dat het lichtgewicht boekjes zijn die je overal waar je wenst kunt lezen. Daarnaast staat op elke cover een prachtig mysterieus gezicht afgebeeld met op de achtergrond details en de gehele kleurstelling die de aandacht trekt van de Fantasy lezers. De tekstelementen zoals onder andere de titel en samenvatting op de achterzijde zijn duidelijk leesbaar op elk boekje en de drie samen vormen een mooi geheel voor in de boekenkast.

“Het schijnsel van de vlammen streek langs het diepe rood van haar ogen en van haar haar.”

De inhoudelijke verhalen lezen qua schrijfstijl vlot en comfortabel in begrijpelijke, goed toegankelijke Fantasy bewoording passend bij al het andere werk van Garvin Pouw zoals ik alle boeken van de schrijver ken. Het verschil echter met deze korte verhalen en de beduidend meer pagina’s tellende boeken van Pouw is wel dat de zinnen en omschrijvingen automatisch korter gehouden worden. Logisch denk ik gezien je in een kortere tijd informatie wil geven en het gehele verhaal wil vertellen. Toch voelt ieder verhaal wel degelijk compleet zonder afgeraffeld te zijn.     

“Gifgas trok als een wolk omhoog.”    

Ieder verhaal op zich is een interessant, intrigerend nieuw vertelsel met bijzonder boeiende hoofdpersonages die je als lezer goed leert kennen, graag volgt en je bij blijven. Zij staan ieder voor heftige keuzes in combinatie met hun eigen complexe karakters en levensstandaarden om alle moeilijkheden te doorstaan of op te lossen. De rode draad tussen de drie verhalen is uiteindelijk helder aanwezig en geeft aan dat je de boekjes in volgorde dient te lezen. Wat eenvoudig genoeg is dankzij de numerieke aanduiding op de rugzijden. Tevens verveelde ik mij geen moment en las ik ze achter elkaar met plezier.   

“De machtige vleugel scheurde en het monster maakte brullend slagzij.”

Ik heb genoten van elk verhaal op zich, raadt ze van harte aan en weet dat ik altijd ieder boek van Garvin Pouw zal willen lezen. De kleine novelles aka Godijntjes zijn ultiem kleinschalig leesgenot voor de Fantasy liefhebber.   

Lieve leesgroet, Elsa.

Een gedachte over “Drie ‘Varda novelles; ‘Chèstrin’, ‘Chandra’ en ‘Elysan’ – “Ik heb genoten van elk verhaal op zich, raadt ze van harte aan en weet dat ik altijd ieder boek van Garvin Pouw zal willen lezen.”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s