#aanrader·**** 1/2 ster·Mustread·Pageturner·Recensie van Carla·Recensies·Thriller

Missoula – Fedor de Groot  “Van persoonlijke overheersing tot macht die landsgrenzen overstijgt en de wereld zal veranderen!”4,5*

Fedor de Groot  – Missoula.

  • Auteur: Fedor de Groot  
  • Uitgever: Godijn Publishing
  • Nederlands 
  • februari 2023
  • 9789464640861
  • 385 pagina’s

Missoula start met een spannende proloog, op zo’n manier dat ik het zeker weet; lekker, dit wordt weer genieten! Zoals ook bij  Sønderho en Novitsjok!

Britta Mahler, het hoofdpersonage, heeft een zwaar traumatische ervaring gehad in Lagos, Nigeria. Ze herinnert zich een gezamenlijk actie van de FBI en het New York Police Departement. Een inval in een loods van wapen- en drugshandelaar Wasaki Johnson. Een mislukte inval wel te verstaan! Er was niemand aanwezig en ook drugs of wapens waren er niet, alle ruimtes waren leeggehaald! Ze hadden voorkennis, dat kon niet anders, maar wie was het lek? En toen was ze hier! Opgesloten, letterlijk aan de ketting gelegd. Ze wordt gewassen en gedrogeerd; klaar gemaakt voor de volgende bruut die haar zal misbruiken! Britta heeft geen idee waarom en wie hier achter zit. En daar achter komen gaat nog lang duren!

Het leven van Britta gaat sowieso niet echt over rozen, ook niet na de gebeurtenissen in Lagos! Haar relatie loopt op de klippen en alsof dat niet genoeg is komt ze erachter dat deze relatie nooit iets heeft voorgesteld, vooral niet voor haar ex!

Britta gaat terug naar Missoula, haar geboorteplaats en stort zich op haar werk, als ze door een oud-collega van het FBI kantoor gevraagd wordt de dood van een jonge vrouw te onderzoeken. Er zijn belangrijke overeenkomsten met een aantal moorden uit het verleden. Britta denkt dat er een serie moordenaar actief is en tijdens haar zoektocht naar deze moordenaar vindt ze een dagboek van haar oudoom Otto Mahler. Britta wordt steeds nieuwsgieriger en ze duikt in het verleden van Otto. Ze speelt zich echter in de kijker bij een organisatie die niet van plan is hun doel door haar te laten dwarsbomen. Britta wordt zich bewust van een groepering die er belang bij heeft dat Britta niet verder komt in haar zoektocht naar de waarheid. Maar wat houden ze geheim en vooral waarom? Wie is er te vertrouwen en wie niet? Ze staat er gelukkig niet allen voor, maar gaat het ze lukken de plannen van deze groepering te verijdelen?

Missoula, de derde thriller die er verschenen is van Fedor de Groot en ik las ze alle drie graag!  Fedor neemt een actueel onderwerp bij de hand, pleegt research to the max, geeft er een eigen draai aan en laat het dan los op zijn lezers. Er gebeurt veel in dit verhaal, het is spannend en je wil dóór met lezen! Een echte #Aanrader en een heuse #Mustread!

Lieve leesgroet, Carla Kooijman