#aanrader·5 sterren·Aanrader·Mustread·Pageturner·Phoenix Books·Recensies·Recensies van Moon·Thriller·Thrillerserie

Lafaard! – Sterre Carron *****

Lafaard! – Sterre Carron

“Elke keer weer heeft Carron de lezer in haar greep, de twintigste thriller is daarop geen uitzondering. Ongrijpbaar, Mysterieus en zelfs ontroerend. Wat kunnen wij nog meer verwachten van dit schrijfwonder?”

* Titel Lafaard!
* Auteur : Sterre Carron
* ISBN 9789083307145
* Uitgever Phoenix Books
* Publicatiedatum 15 maart 2023
** Aantal pagina’s 348
* Beschrijving Thriller

Rani leeft voor haar werk zelfs op haar vrije dagen weten haar collega`s haar nog te vinden. Wanneer er een lijk wordt gevonden in een zwembad vallen de plannen van Rani en Frederik in duigen. Maar wanneer Rani eenmaal op de plaats delict is gearriveerd, laat ze alles achter haar en is er maar één ding belangrijk. De dader vinden, en dat is in deze aak geen gemakkelijke opgave. Geheimen, wraak en black-outs, wie vertelt de waarheid?. Rani staat met haar team voor een grote puzzel.

Thriller twintig….. Wauw, dat de Vlaamse auteur Sterre Carron niet stil zit is hiermee maar een kleine vaststelling. Dat zij de lezer inmiddels al twintig thrillers in haar greep heeft met haar verhalen over Rani Diaz is een statement, en de prestatie dat zij elke keer weer de lezer weet te overdonderen met haar verhaallijnen en duistere zaken vanuit Mechelen, verdient op zijn minst een hele dikke pluim.

Want ook al is dit inmiddels de twintigste, nog steeds kijkt iedereen er reikhalzend naar uit en krijgt men maar geen genoeg van Rani, Bert, Frederik, Romy en Rune. En daar is Lafaard ! geen uitzondering in, het team krijgt het flink voor de kiezen, de slachtoffers komen dichtbij, de verdachten zijn stuk voor stuk intrigerend en lange tijd heeft de lezer geen idee wie de dader is, maar vooral ook waarom? Carron heeft in Lafaard! de lezer vanaf het begin in de greep, het verhaal is ongrijpbaar, spannend, ontroerend en meer dan mysterieus. Hoe mooi is het dat een auteur in een thriller ook empathische gevoelens kan opwekken bij de lezer, voor de slachtoffers maar zelfs voor de meerdere verdachten. Dit laat maar weer eens zien waartoe Carron in staat is.

Lafaard ! heeft een meeslepend effect op de lezer, wegleggen blijkt al snel geen optie, de karakters gaan stuk voor stuk onder de huid van de lezer zitten en het hoe en waarom blijft door je hoofd spoken. De Rani Diaz serie heeft een zeer verslavend effect, dus wees gewaarschuwd, wanneer je eenmaal één van deze toppers hebt gelezen wil je ze allemaal lezen  Rani Diaz verveelt nooit, Sterre Carron brengt haar levend en door de intrigerende verhaallijnen zijn het avonturen die de lezer mee beleeft alsof Rani een vriendin is die om de hoek woont.

Kortom met Lafaard ! zet Carron weer een echte Mustread neer, die de fans van Rani zullen verslinden, vol spanning en mysterie, maar zij zullen ook de ontroering en de gevoelens voelen die tussen de regels tastbaar is. Sterre Carron hoort gewoon in je boekenkast….

Lieve leesgroet Moon Kager