5 sterren·Aangrijpend verhaal·Boeken nieuws·Boekentips·Lucinda Riley·Mustread·Pageturner·postuum veschenen·Recensies·Recensies van Moon·Roman·Roman serie·Xander Uitgevers

Atlas – Lucinda Riley *****

Atlas – Lucinda Riley

“Riley zet een serie neer die bijna niet is te evenaren. Atlas zorgt voor een schitterend einde. De Diamant op de spreekwoordelijke taart, Wauw”

Zal het dagboek van Pa Salt “Atlas” alles verduidelijken? Wanneer alle zeven zussen een jaar na het overlijden van hun vader, op het luxe jacht Titan afreizen naar de plek waar hun vader overleed om hem de laatste eer te bewijzen, krijgen zij het dagboek van Pa Salt in handen, een emotionele tocht vol antwoorden en nog meer vragen volgt.

De lezer zal het met mij eens zijn dat dit laatste deel het wachten waard was, en dat Lucinda een geweldige serie heeft neer gezet die bijna niet te evenaren is. Hier zal jaren later nog steeds over  gepraat worden, een geweldig nalatenschap. Dat dit laatste deel postuum is verschenen en door haar zoon Harry is geschreven/afgeschreven zal de lezer niet merken, alles ademt dezelfde sfeer en stijl als de eerdere delen. Krijgen we alle antwoorden in Atlas?  Wordt het geen anti climax omdat de lezer er zo naar uit heeft gekeken. Hier kunnen we duidelijk over zijn “Ja en Nee”. Want Atlas maakt de cirkel rond, laat de diamant schitteren en sleept de lezer mee in een verhaal met herinneringen en vol emotie. Zo zal men tijdens het lezen kunnen ervaren dat je vol schiet, dat je euforisch wordt, dat je ongeduldig wordt omdat je de antwoorden wilt weten maar ook voelt het veilig en als thuiskomen. Allemaal emoties die voorbij komen tijdens het lezen van de volledige 704 bladzijdes, waarbij men tot het einde aan toe in spanning wordt gehouden en waarbij zakdoekjes zeker een must zijn.

De lezer wordt mee genomen in het dagboek en ervaart de verhalen van de jongen Pa Salt, hierbij  komen alle verhaallijnen van de zeven zusters ook naar voren en valt alles op zijn plek. Wat een heerlijke leeservaring, men is getuige van het leven van de jonge Atlas en het bijzondere is dat alle plekken uit de eerdere delen van de zeven zussen serie voorbij komen.  Dus als van zelf zal de lezer zich weer van alles herinneren en het Oja-gevoel zal vaak omhoog komen. 

Het is een emotionele leeservaring want ook in dit deel weten de auteurs de sleutel naar het hart van de lezer te vinden.

Lucinda Riley heeft ervoor gezorgd dat er weer gelezen wordt, zij heeft met haar zeven zussen, acht boeken en de geweldige achtergrond informatie over de mooiste plekken op aarde gezorgd dat men weer lyrisch werd over lezen, hoe geweldig is dat. En met Atlas maakt zij de cirkel rond en zet zij spreekwoordelijk de Diamant op de taart. Wauw het was een reis die men niet snel zal vergeten een dikke Mustread maar dan in hoofdletters.

Bedankt Lucinda

Lieve leesgroet Moon Kager