Recensies·Recensies van Moon

In de Ban van de Wolf –Christine Chaliers “In één ruk uitgelezen, in de ban van Charliers”

In de Ban van de Wolf –Christine Chaliers

Een aangename kennismaking met deze Fantasy YA, in een ruk uitgelezen omdat wegleggen geen optie was! Heerlijk genoten.

download-24

De Achterflap

De veertienjarige Esther woont in een saai dorpje in de Pyreneeën en leidt een doodnormaal leven. Ze heeft een bijbaantje in de supermarkt, helpt haar moeder in het huishouden en wil met haar vriendinnen naar een feestje. Maar aan dat zorgeloze leventje komt een einde … Op een avond, als Esther alleen thuis is, dringen drie mannen het huis binnen en vallen haar aan. Ze spuiten een vreemde vloeistof in haar nek en bedreigen haar. Voor Esther weet wat er gebeurt, zijn ze weer verdwenen. De volgende dag is alles anders. Esther`s lichaam lijkt niet meer hetzelfde. Ze wordt sterker en sneller, en haar zintuigen zijn hypergevoelig – maar ze is niet veilig. De drie mannen maken jacht op haar … Wat willen ze in hemelsnaam?

Mening

De wolf in mij

Ontwaakt

Gedreven door instincten

Het volgen van gevoel

Op zoek gaan

Naar de waarheid……

Een prachtig vormgegeven boek ligt in mijn handen, een cover waar je echt warm voor kunt lopen. Een mysterieuze jonge vrouw, met prachtige ogen die je aankijken. Dit boek zou meteen mijn aandacht trekken als ik het tegen kom in de winkel.

“Geen telefoon opnemen en niemand binnenlaten”

Het verhaal is voor young adults, maar ook mijn interesse is meteen gewekt wanneer ik lees over de drie mannen die Esther in haar eigen huis overweldigen, en haar een vage chip in haar nek planten. Wat willen die mannen en waarom juist Esther. Hier raak ik van onder de indruk en ik merk dat ik door de korte vlot lezende hoofdstukken vlieg. Deze heerlijke stijl maakt het lezen tot een feest, korte hoofdstukken vol oplaaiende spanning.

Dat jongeren van dit soort Fantasie YA houden kan ik heel goed begrijpen, er zit een hele fijne spanning in, wat je geboeid houdt vanaf het begin, de gebeurtenissen die Esther doormaakt en de andere intrigerende karakters maken het verhaal af. De spanning verbaasd me, want soms is het zelfs voor mij best heftig, maar het staat me erg aan. Door de vlotte schrijfstijl en een verhaal wat gewoon goed in elkaar steekt lees je het boek in een sneltrein vaart uit.

Wat voor de young adult, een herkenning zal zijn is het puber gedrag van Esther, hoe zij vecht tegen de dingen die haar gebeuren, en de normale puberzaken die elke puber mee maakt, In de Ban van de wolf bevat dit alles en nog heel veel meer!

Het verhaal is op een empathische manier geschreven, Christine Charliers weet de juiste toon te zetten in haar boek je kunt je makkelijk inleven in de hoofdkarakters en de gevoelens zijn voelbaar tussen de regels door.

Voor de jeugd heel goed leesbaar en zelfs voor volwassenen een waar genot. Dit genre is voor mij nog niet heel bekend, maar deze Fantasie YA is een heel aangename kennismaking met Christine Charliers, haar energieke schrijfstijl en de manier hoe zij het verhaal opbouwt staan me enorm aan. De krachtige spanningsboog die je door het hele verhaal voelt, laat je pas los na de laatste woorden, gelukkig is er dan nog een vervolg want als lezer wil je weten hoe het verder gaat met Esther en Jonathan. Het half open einde maken je nieuwsgierig naar meer.

Kortom Christine Charliers heeft er een fan bij, haar krachtige, energieke schrijfstijl maken samen met de heerlijke spannende verhaallijn, In de Ban van de Wolf tot een heerlijk boek. Voor Jong en Oud.

  • Plot 4****
  • Spanning 4 ****
  • Schrijfstijl 5 *****
  • Leesplezier 5 *****
  • Psychologie 4 ****

Dik verdiende 4 ½ ster voor In de Ban van de Wolf.. binnenkort gauw verder met “Jacht op het Antiserum” waar ik nu al helemaal zin in kan krijgen

download-1

Lieve Leesgroet Moon

photovisi-download-11
Koop bij bol.com

2 gedachten over “In de Ban van de Wolf –Christine Chaliers “In één ruk uitgelezen, in de ban van Charliers”

Reacties zijn gesloten.