Recensies·Recensies van Moon

Kapitein Coke – Raymond K “Een Avontuurlijk, intrigerend verhaal”

Kapitein Coke – Raymond K

“Een intrigerend mannenboek, maar zeker ook enorm interessant voor de vrouw die wel nieuwsgierig is naar een wereld waarbij sommige dingen het daglicht niet verdragen”

9200000083868143.jpg

De Achterflap

Een ultra spannend boek over cocaïnetransporten van een Nederlandse cocaïnesmokkelaar geschreven vanuit een Braziliaanse gevangenis 

Een avonturier met een veel groter verhaal
In de zomer van 2015 berichtten de Nederlandse kranten dat de toen 48-jarige Raymond K. met een zeilboot tjokvol cocaïne (613 kilo) was gearresteerd voor de Braziliaanse kust. De kranten kopten “dat hij daarmee zijn eigen record uit 2007 had verbroken”, toen de Franse politie ‘Kapitein Coke’ aanhield in Het Kanaal. Op zijn zeiljacht werd uiteindelijk exact 600 kilo verpakte coke aangetroffen.

Mijn Leeservaring

Kapitein Coke, is uitgevoerd met een prachtige cover maar ook met luxe papier. Het geeft het boek een mooie uitstraling

“Dit was geen zaak voor Heemskerk alleen, K moest internationaal in de gaten worden gehouden”

Het in dagboekstijl geschreven verhaal, beschrijft de hele weg vanaf de eerste gevangenisstraf van Raymond K in Leeuwarden en zijn hele avontuur. Want avontuurlijk is het zeker.

De verhaallijn is op een begrijpelijke manier geschreven, alle begrippen worden goed en duidelijk uiteengezet. Deze begrijpelijke manier, leest prettig en het maakt je nieuwsgierig naar het hele verhaal.

“Het was geweldig hoe Justitie ons allemaal bij elkaar zette, een betere plek om contacten te vinden kon ik me niet bedenken” 

De vertelstijl is even wennen, het verhaal wordt gedeeltelijk in de Ik vorm vertelt dit is vanuit de visie van Raymond K en je leest mee vanuit het politieonderzoek, van politie Heemskerk.  Deze twee verhaallijnen onderscheiden zich door een verschillend lettertypen. Door deze vertellijn krijg je een heel goed beeld wat er allemaal heeft gespeeld en hoe alles is verlopen. Het is opmerkelijk dat het zo begrijpelijk wordt “vertelt” zowel de avonturen van Raymons maar zeker de zoektocht van de politie. Het is erg intrigerend om dit te lezen, aangezien je dit hoogstwaarschijnlijk nog nooit hebt mee gemaakt….????!!!

Kapitein Coke is meer een biografie dan een verhaal, een avontuurlijk en intrigerende biografie van een man welke lijkt geen angst te hebben en tot veel instaat is. Je krijgt als lezer een soort haat-liefdeverhouding met hem. Is hij egoïstisch, heeft hij geen respect, dat mag je allemaal zelf bepalen. Want ik weet zeker dat je na het lezen van Kapitein Coke een duidelijke mening hebt over het hele verhaal. Voor eenieder zal dit anders zijn. Maar het boek geeft je een duidelijk beeld van een wereld die de meeste van ons nog nooit gezien hebben. Het boek is niet alleen voor de mannen een intrigerend verhaal, je zult je verbazen hoe nieuwsgierig je raakt en door de heldere vertelstijl het boek vlot en prettig leest.

Kortom; een intrigerend mannenboek, maar zeker ook enorm interessant voor de vrouw die wel nieuwsgierig is naar een wereld waarbij sommige dingen het daglicht niet verdragen!

Een mooi cadeau voor de feestdagen

Lieve Leesgroet Moon

 
Koop bij bol.com

photovisi-download (15)