Recensies·Recensies van Moon

Misstap – Jet van Vuuren “Jet verrast je met dit boek. Mysterieus en Spannend.”

Misstap – Jet van Vuuren

“Anders dan de voorgaande verhalen, Jet van Vuuren verrast je in Misstap. Mysterieus en spannend.”

  • Nederlandstalig 
  • 320 pagina’s 
  • 9789045213651 
  • november 2017

9200000079530729

De Achterflap

Soms kun je maar beter niet weten wat je buren doen…

Den Haag wordt tijdens een hittegolf opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. Jonge vrouwen zijn het slachtoffer geworden van een seriemoordenaar die volgens de politie zeer waarschijnlijk een psychopaat is.

Al snel blijkt dat deze vrouwen allemaal op Tinder zaten en vermoedelijk kort na hun date met de dader in de duinen bij Scheveningen door hem zijn gedumpt. In de pers duikt een schokkend verhaal op: bij alle vrouwen zijn beide handen verwijderd.

Over de schrijfster;

Jet van Vuuren is het pseudoniem van de Nederlandse thrillerschrijfster Hennie de Groot. Hennie de Groot debuteerde in 2011 als Jet van Vuuren met de thriller ‘Zomerdruk’. Daarvoor had ze tweemaal de verhalenwedstrijden van dagblad Trouw gewonnen, waarmee ze een masterclass van Kristien Hemmerechts kreeg. Sindsdien is zij gestopt met haar werk als beeldend kunstenaar en boekhandelaar en heeft zich helemaal op haar schrijf carrièregericht.

Bron; Wikipedia

Mijn Leeservaring

“Hij balt zijn vuisten; hij zal ze krijgen, die wijven. Allemaal.”

Inmiddels heeft Jet al 10 boeken en een drietal korte verhalen op haar naam staan. Thriller nummer 10 is Misstap, Met dit verhaal heeft ze mij helemaal te pakken. Menigmaal heb ik boeken gelezen van Jet van Vuuren maar zelden is het begin zo, mysterieus, pakkend en zinderend. Komt het door de sfeer, de karakters of de beschreven hittegolf? Het geeft het verhaal in ieder geval een hele fijne boost.

De cover; Deze geeft een eenzame indruk, de vrouw alleen in een duinpan.. het maakt mij nieuwsgierig zo`n cover welke je op moet pakken in de winkel om de achterflap te lezen.

Misstap lijkt anders als de voorgaande boeken van Jet van Vuuren te zijn, wist ik voorheen bij een kwart van het verhaal al wie de dader was, hier word je als lezer lang in het ongewisse gehouden. Er spelen meerdere karakters een mysterieuze rol in het verhaal, hierdoor twijfel je als lezer tussen meerdere plotwendingen. Maar van Vuuren weet je zeer aangenaam te verrassen.

Nu zijn alle boeken van Jet van Vuuren heerlijk leesvoer, zij weet je als lezer in het verhaal mee te zuigen, de boeken zijn boeiend vanaf bladzijde één. Maar nooit eerder heb ik zo in spanning gezeten als met Misstap. Chapeau voor de schrijfster.

“Je zult zien, ook jij wordt over een tijdje door een wandelaar gevonden.”

De karakters zijn ijzersterk neergezet, het hoge mysterieuze, psychologische gehalte maken het boek. Ook de twee vriendinnen Anja en Britt, hier zou Jet meer mee kunnen. Het is een uitgelezen duo om een serie van te maken.

Misstap is zeker geen stap in de verkeerde richting. Deze psychologische thriller mag zich een dikke Mustread noemen. Eén van de betere boeken van Jet van Vuuren

belangrijk bewaren (6)

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (56)