Recensies·Recensies van Moon

IJsengel – Nathalie Pagie “Pagie laat zich weer van haar beste kant zien..” #Moon

IJsengel – Nathalie Pagie

“Deze thriller zal je de rillingen over je rug laten lopen, niet alleen van de kou maar ook van ontroering”

  • Auteur: Nathalie Pagie
  • Uitgever: Boekerij
  • Nederlands 
  • 1e druk 
  • 9789022584996 
  • oktober 2018 
  • Paperback 
  • 304 pagina’s

9200000095471364

 Samenvatting

Wanneer wraakgevoelens het winnen van je gezonde verstand, zal je hier iets aan moeten doen. Zo dacht Rasmus, waarschijnlijk ook toen hij zijn plan voorlegde aan zijn vriend Mikkel. Het ontvoeren van de welgestelde Zweedse Berndt Muller was een eitje. Maar wat als het toch ander loopt dan gepland? Wat als niet iedereen zich aan de gemaakte afspraak houdt?

Mijn leeservaring

Nathalie Pagie, heeft haar sporen al dik verdiend als Nederlands thriller schijfster, met haar boek Casa Familia won zij in 2017 de Thrillzone award. Ditmaal komt ze met een stand alone; “IJsengel”.

“Het plan kon zijn leven voorgoed veranderen: de gouden toekomst waar hij recht op had lag binnen handbereik, maar dan mocht er helemaal niet misgaan.”

IJsengel bevat een cover waarbij je je veel zult afvragen de radartjes in je hoofd worden in werking gesteld, de eenzame uitstraling zal menig lezer nieuwsgierig maken. De boeken van Pagie staan vaak garant voor vele uren leesgenot en ook in dit boek weet de schrijfster de lezer te grijpen. Het plan van de hoofdkarakters om de mediamagnaat te ontvoeren zal je thrillerbrein op scherp zetten, meerdere scenario`s zullen door je hoofd gaan. Maar de wending welke Pagie beschreven heeft, zal als een verrassing komen. Het is naast een heerlijke thriller zeker ook verhaal waarbij je geraakt wordt. De ondertoon van het verhaal is eigenlijk heel verdrietig, maar juist dit maakt het boek zo speciaal, hierdoor zal weg leggen geen optie zijn en gaat het verhaal je onder de huid zitten.

“Hij ging haar helpen, net als vroeger, maar hij wilde er iets voor terug.”

Pagie heeft een krachtig overtuigende schrijfstijl, de manier waarop zij de verhaallijn neerzet, de beschrijving van de omgeving lijkt bijna on-Nederlands, het had net zo goed een Scandinavische thrillerschrijfster kunnen zijn die dit verhaal heeft opgemaakt. Mijn complimenten voor Nathalie die zich hiermee onderscheidt. Je waant je tijdens het lezen in Zweden, de kou zal door je lijf voelbaar zijn en de emoties zullen je niet onberoerd laten. Een verhaal waarbij wraak, liefde, schuldgevoel en hebzucht de hoofdtoon voeren, waarbij de karakters mooi uitgediept en beschreven zijn. Elk met hun eigen problemen, dilemma’s en eigen beweegredenen, deze combinatie maakt IJsengel tot een heerlijke Mustread.

Pagie weet de lezer mee te slepen in deze pageturner, een stand alone welke smaakt naar meer. Haar kracht zit hem in de details, en ook in IJsengel laat zij zich weer van haar beste kant zien. Wauw.

Lieve Leesgroet Moon 

Koop bij bol.com

photovisi-download (13)