Recensies

Hebban ThrillerMagazine “Dit smaakt naar meer”

Hebban Thrillermagazine

“Een groot podium voor de Nederlandse, en Buitenlandse auteurs. Een allesomvattend magazine waar de thrillerliefhebber van begint te likkebaarden. Hopelijk volgen er nog meer van deze uitgebreide naslagwerken”

Samenvatting:

Ter gelegenheid van de vijfde editie van de populaire Nederlandse Thriller Tiendaagse op Hebban, stelt de Hebban Crew onder leiding van thrillerspecialisten 0b269b3320c78c42cd0899eec114151e.pngSander Verheijen en Soraya Vink een eenmalig magazine voor en door thrillerfans samen.

Thriller Magazine verschijnt rond 22 februari 2019 en telt maar liefst 144 full colour pagina’s vol spannende lees-, luister- en kijkinspiratie voor thrillerliefhebbers. In het magazine vind je onder andere interviews, dossiers, leestips, recensies en de handige thrillerkalender voor de eerste helft van 2019 (voor zowel boeken als tv-series). Met het overzicht van alle spannende Nederlandse en Vlaamse televisieseries van de laatste 25 jaar en een dossier over seriepersonages is deze voorlopig eenmalige editie van Thriller Magazine een echt bewaarnummer. 

Mijn ervaring

Wat een mooi formaat, dat is het eerste wat mij opvalt. Een magazine vol boekennieuws, ZO niet goed voor deze boekenfanaat, ik word er hebberig en enthousiast van. (Lees; ‘mijn Nog te Lezen lijst groeit en groeit en mijn boekenkast wordt te klein, een magazine vol tips en nieuw te verschijnen Mustreads!) Help..

Het eerst wat je op zal vallen, is de mooie strakke stijl, helemaal passend bij een thriller magazine, de kleuren zijn sober gehouden, grijs, zwart en rood voeren de boventoon. De stoere uitstraling heeft op mij persoonlijk een zeer positief effect, ik kan hier wel blij van worden. Hebban heeft veel mooi nieuws toegevoegd aan het magazine, sterke interviews “dossiers” met topauteurs, nieuw te verschijnen boeken waar je hart sneller van gaat kloppen, recensies en ook verhalen en columns van auteurs waar een thriller liefhebber enthousiast van wordt. Allemaal samen gegoten in een mooi, compact, handzaam magazine. Zeker met het oog op de Boekenweek, een prachtige leidraad voor je nieuwste aankopen, want hebberig word je er wel van. Niet alleen boeken komen aan bod, ook krijg je tips over misdaadseries en films, eigenlijk is overal aan gedacht, Nederlandse auteurs en Buitenlandse auteurs, de opkomst van de misdaadtelevisie in Nederland en Vlaanderen komt ruimschoots komen aanbod. Heerlijk, mijn lijstje is al weer aardig aangevuld, zowel op boeken front als bij de series vele heb ik meteen opgezocht

Naast de interviews en alle uitgebreide informatie heeft het Hebban team ook een aantal auteurs bereid gevonden om naar aanleiding van een foto een verhaal te schrijven van 1000 woorden, stuk voor stuk heerlijk om even in onder te dompelen, de creativiteit en inventiviteit van de auteurs wisten mij zeker te vermaken.

Dit naslagwerk zal ik nog vaker even terugpakken, vooral de series en de korte verhalen waren favoriet, veel tips neem ik mee naar mijn Nog Te Lezen lijst, helaas heeft Hebban niet nagedacht om tijd aan het prachtige magazine toe te voegen, want met al deze tips komt elke thriller liefhebber zeker tijd te kort.

Kortom het smaakt naar meer, is het echt eenmalig? Ik hoop van niet, dit mag wat mij betreft zeker tweemaal per jaar terug keren.

Lieve thrillergroet Moon Kager