Recensies·Recensies van Moon

Ruis – Lydia van Houten “Ongrijpbaar spannend”

Ruis – Lydia van Houten

“Van Houten is de eerste echte Nederlandse SF – Thriller schrijfster waar King een puntje aan kan zuigen… Diep onder de indruk van haar opbouw en Fantasie”

9200000105610980Samenvatting

Wanneer de grens tussen nachtmerries en de werkelijkheid lijken te verdwijnen, woon je waarschijnlijk in Rocky Roads. Wat is daar allemaal mis? Voor Mikayla is het de waarheid, ze heeft geen idee wie ze kan vertrouwen en wat er allemaal gebeurt met haar. Kan zij uit deze Nachtmerrie ontwaken?

“Rocky Roads, het einde van de bewoonde wereld…? ”

 

Mijn leeservaring

De lezers van Het vervloekte huis hebben lang moeten wachten op het vervolg van het verhaal dat zich afspeelt in Rocky Roads. Lydia van Houten komt sterk terug met Ruis een titel welke de lading enorm goed dekt. Want Ruis is wat het is, je zit midden in een verhaal waarin zoveel gebeurt, je hebt geen idee wat en hoe maar je blijft lezen. Het is ongrijpbaar maar daarnaast zo trekkend dat loslaten geen optie is.

“Wolven kunnen ook in dromen verschijnen, wanneer het onderbewustzijn iets heeft opgepikt wat niet helemaal juist is. Het probeert onze bewuste geest te waarschuwen dat er iets aan de hand is.”

Als lezer word je heen en weer geslingerd in het verhaal, wat is waarheid wat is een fantasie, niets is wat het lijkt in Ruis. Dit gevoel zal je tot de plot houden, het trekkende karakter en de lugubere details maken dat je geboeid blijft maar, vooral het ongrijpbare heeft je helemaal in je macht. Las ik al eerder dat Lydia van Houten werd vergeleken met Stephen King, nu weet ik waarom en doet zij daar inderdaad niet voor onder. Ben je helemaal fan van dat genre dan moet je Ruis zeker op je Nog Te Lezen lijst zetten want je zal genieten van het begin tot het einde.

“Ruis, is ongrijpbaar.  Ruis gaat onder je huid zitten en zal je bij de laatste woorden ontgoocheld achterlaten. Niets is wat het lijkt, van Houten weet je weer te verleiden en te misleiden”

Lieve Leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com