Recensies·Recensies van Caro

Censuur – Esther van der Ham “Een verslavende leesserie”

Censuur – Esther van der Ham

Een verslavende leesserie

Mijn leeservaring:

9789492844408_frontWat een heerlijke serie is dit zeg, de C-serie van Esther van der Ham. Een spannende roman serie met boeken die ook goed standalone te lezen zijn, maar natuurlijk is een serie altijd fijner als je vanaf deel 1 leest.

De andere drie delen van de C-serie mocht ik al lezen en nu kreeg ik dit 4de deel mee, tijdens de boekpresentatie van Censuur.

Deze keer is Lisa de hoofdpersonage, ze werkt als journaliste voor de plaatselijke krant en bijt zich altijd vast in onderwerpen die haar aandacht trekken.

Het boek begint met een proloog, Later, deze laat je al meteen op het puntje van je stoel zitten.

Lisa helpt haar nicht Annabel en haar man Jorg in hun B&B, deels om even onder te duiken voor een hoteleigenaar waarover Lisa een stuk in de krant heeft geschreven. Deze hoteleigenaar is niet gediend van het snuffelen van Lisa in zijn zaken. Terwijl ze in de keuken van de B&B aan de koffie zitten blijkt Floortje weg te zijn, de dochter van Annabel en Jorg. Er ligt een briefje en dan is het duidelijk, Floortje is ontvoerd.

Ruilen. Lisa voor Floortje. Zie advertentie in de krant voor locatie en tijd. Rubriek Kleintjes.

Ik was na deze proloog meteen getriggerd en was zo benieuwd wat er was gebeurd en vooral wat had Lisa geschreven in de krant om iemand zo boos te maken.

De hoofdstukken worden af en toe onderbroken door schuingedrukte stukjes, die worden verteld door de dader, in de ik vorm. Hoeveel keer ik niet van dader ben gewisseld, omdat ik steeds weer iemand anders op de korrel had. Geweldig die plottwisten, die je dan op het verkeerde been zetten en waardoor iedereen een verdachte zou kunnen zijn.

Soms had ik wel eens zo iets van Lisa, wat doe je dom, je gaat te ver met je zoektochten. Maar ook vond ik haar wel heel vasthoudend je bent journalist en de onderste steen moest boven komen, dat was haar statement, maar hoever ga je dan voor de waarheid? Dat een klein meisje wordt ontvoerd, dat zal toch niet Lisa haar bedoeling zijn geweest en hoe gaat ze haar terug vinden. De waarschuwingen waren er echt wel steeds.

Deze spannende roman is verslavend en ik kon niet stoppen met lezen, Esther heeft zo’n fijne schrijfstijl daar raak je gewoon aan verslaafd. Deel 5 is in de maak zoals jullie in het interview met Esther hebben kunnen lezen en wij van Mustreads kunnen niet wachten.

Ben je even de draad kwijt hoe het ook al weer zat in de C-serie, Esther van der Ham heeft een duidelijke stamboom gemaakt, zodat je kunt zien wie bij wie hoort en wie er in welk boek een rol heeft.

stamboom

Lieve leesgroet van Caroline

Koop bij bol.com