Recensies·Recensies van Moon

De trip – Nathalie Pagie “Een #Mustread die je niet missen wilt!”

De trip – Nathalie Pagie

“Waan je op Hawaï, geniet van de eerste tot de laatste bladzijde van de trekkende schrijfstijl van Nathalie Pagie. Tara & Diego vragen gewoon om meer, ik ben fan “

  • Auteur: Nathalie Pagie
  • Uitgever: Boekerij
  • Nederlands 
  • Druk: 1 
  • 9789022584989 
  • april 2019 
  • Paperback 
  • 304 pagina’s

“De trip” is het vierde deel in de Tara Linders en Diego Martinez reeks, geschreven door Nathalie Pagie, ditmaal reizen we af naar Hawaï. De Bredase schrijfster won met Casa Familia de Thrillzone Award, ook haar standalone`s zijn echte bestsellers. Haar boeken spelen zich af op plaatsen die zij zelf goed kent, niet voor niets is reizen dan ook een van haar hobby`s. Op naar Hawaï dus.

9200000102248643.jpg“Een sterker signaal had Moeder Natuur niet kunnen geven: het moment was daar, nu moest het gebeuren.”

Tara en Diego reizen af naar Hawaï, voor de opnames van het nieuwe avonturen programma; ‘De Trip’. Dat dit programma, niet zonder risico`s is wordt het tweetal al snel duidelijk. Op het vliegveld raakt Tara danig in de ban van een wel heel indrukwekkende vrouw, kan zij haar de antwoorden rondom het auto-ongeluk van haar ouders geven?
De mysterieuze sfeer op de eilanden van Hawaï lijkt hun op te slokken, het tweetal staat op scherp. Kunnen Tara & Diego ook ditmaal hun journalistieke achtergrond gebruiken om de geheimen van de eilanden te ontrafelen of worden zij ingehaald door natuurgeweld? Er dreigt van alles op Hawaï is hun vriendschap bestemd tegen zoveel invloeden van buitenaf?

Nathalie Pagie neemt de lezer mee naar Hawaï, waar je je tijdens het lezen ook echt waant, dit is wel een sterke eigenschap van de reeks over Tara en Diego, De overtuigend trekkende sfeerimpressie van de boeken maken het lezen al een waar feestje. Ook nu weer weet Pagie het landschap en de bevolking goed neer te zetten. Er hangt een apart sfeertje, de combinatie van het zweverige en de showbizz zal menig lezer zeer aangenaam verrassen. De combinatie klopt ook gewoon, zowel Tara als Diego hebben het niet gemakkelijk in dit deel en als je de andere delen ook gelezen hebt blijf je hoop houden, dit is toch een heerlijk duo. Ontstaat er nu eindelijk iets moois? Pagie weet genoeg informatie in dit deel te verweven zodat je ‘De Trip’ ook los kan lezen, al raad ik het je persoonlijk niet aan, de groei van de karakters en hun persoonlijke touche wil je eigenlijk niet missen, deze boeken vragen er om allemaal gelezen te worden.

“De voorspelling was uitgekomen, een vreemdeling had hun pad gekruist. Deze vrouw was wanhopig en daardoor uitermate geschikt…”

Pagie weet met haar schrijfstijl en vooral de details die ze in haar boeken verweeft, de lezer in te pakken, het heeft niet het karakter van een echte Nederlandse thriller, het heeft iets internationals. Deze boeken zouden ook heel goed vertaald kunnen worden om de grenzen te overschrijden. Eigenlijk vraagt deze serie daar gewoon om, en ook een reeks voor op de televisie zou zeker niet misstaan.

Kortom Pagie doet het weer, zij weet de lezer in te pakken en mee te nemen, ditmaal naar het mysterieuze Hawaï. Met overtuiging zet zij een verhaal neer dat staat als een huis, een #Mustread die je niet missen wilt. Geniet van de gehele serie, hopelijk komen er nog meer boeken met dit intrigerende duo.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com