Blogtour·Recensie van Elsa·Recensies·YA Mustreads or Not?·Young Adult

Hashtag Hiernamaals – Vanessa Gerrits “Echt een toppertje die mij lange tijd zal bij blijven” #Elsa

Hashtag Hiernamaals – Vanessa Gerrits

“Een origineel, fantasierijk boek waarin je als lezer meegesleept wordt in een bijzonder afwisselend, hemels avontuur.”

  • Auteur: Vanessa Gerrits
  • Uitgever: Dutch Venture Publishing
  • Nederlandstalig
  • Paperback
  • 9789492585363
  • juni 2019
  • 392 pagina’s

Achterflap

Hashtah hiernamaalsWat als … je zou kunnen infiltreren in het Hiernamaals?

Wanneer de zeventienjarige Cleo zich aanmeldt voor een goed betaalde vakantiebaan, is een bizarre sollicitatietest nog wel de minste van haar zorgen. Samen met drie andere meisjes en een jongen krijgt ze een top secret contract voor haar neus. Want de missie die de excentrieke dokter Giamotto voor hen heeft uitgestippeld, is even absurd als alarmerend …

Ga dood. Vind Elena. Kom terug.

Hun missie is het redden van de dochter van een steenrijke farmaceuticadirecteur. Maar ze hebben geen idee waar in het Hiernamaals Elena zich precies bevindt. Hoe moeten ze hun krachten aanwenden om weer veilig in het land der levenden terug te keren?

Mijn leeservaring

Regelmatig neem ik deel aan blog tours voor Dutch Venture Publishing, althans wel als de titels mij aanspreken. ‘Hashtag hiernamaals’ was weer typisch zo’n verhaal waarvan ik vooraf wist dit is vast wat voor mij en lijkt goed in mijn straatje te passen. Op de achterflap staat namelijk als eerste zin “Wat als… je zou kunnen infiltreren in het Hiernamaals” , precies dat is waar ik zelf mijn fantasie ook weleens op loslaat dus werd ik gelijk nieuwsgierig hoe Vanessa Gerrits dit in een YA verhaal gegoten heeft.

“Wacht je ook op dr. Giamotto?’ vroeg ze in een stem die me aan Luna Lovegood deed denken.”

Toen ik begon met lezen was ik gelijk gecharmeerd van de schrijfstijl die goed bij het Young Adult genre past maar ook goed te versmaden is voor een oudere lezer zoals ik. De bewoording verloopt vlot, soepel en met voldoende variëteit in gekozen woorden. Het geheel verveelt geen moment! Ook komt er veelvuldig humor in voor en verwijzingen naar al bestaande verhalen, muziek, films enzovoort.

“We waren het er allemaal over eens dat een bepaalde president met oranje huidskleur in zijn volgende leven wel eens als strontvlieg zou kunnen terugkeren. Zo eentje die veel te luid zoemt en steeds met zijn kop tegen het gesloten raam vliegt omdat hij naar buiten wil.”

Het is wat mij betreft een origineel, fantasierijk boek waarin je als lezer meegesleept wordt in een bijzonder afwisselend, hemels avontuur. De personages zijn leuk en spreken aan, je leert ze gaandeweg stuk voor stuk kennen. De vriendschap die onderling opgebouwd wordt ondanks wantrouwen en onzekerheid is leerzaam neergezet, net als het omgaan met verlies, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.

“Gisteren in de put op de pot, vandaag omringd door sociale én financiële mogelijkheden. Dat heet nou vooruitgang!”

Het boek is wat mij betreft echt een toppertje die mij lange tijd zal bij blijven. En hopelijk ook door vele ogen gelezen zal worden in de toekomst.

“Als individu, maar ook samen.”

Lieve leesgroet, Elsa Bakker. 
Koop bij bol.com