Recensies van Moon·Roman

Ik zie je in Cockleberry Bay – Nicola May. “kom maar op met die verfilming!”

Ik zie je in Cockleberry Bay – Nicola May

“Emotie en Humor, May weet mij te raken met haar herkenbare perikelen in Cockleberry Bay”

  • Auteur(s) : Nicola May
  • ISBN : 9789020537598
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina’s : 304
  • Verschijningsdatum : april 2020
  • Serie : Cockleberry Bay Serie

Deel twee van de heerlijke Feelgood roman Cockleberry Bay- serie. Nicola May weet zich met deze serie in 1 keer op de kaart te zetten in Nederland, een romanserie met fijne karakters, humor, romantiek en toch een klein randje spanning. Dompel je even lekker onder in de Engelse sfeer je waant je als vanzelf in Cockleberry Bay een plaatsje dat je naar eigen fantasie kunt inrichten, Nicola May zal het beeldend aan je beschrijven

“De zeven lessen………… Eén; Angst”

Het winkeltje in Cockleberry Bay loopt goed, de bewoners hebben de loop naar het winkeltje van Rosa inmiddels gevonden en Rosa is helemaal gesetteld in het Engelse dorpje. Haar man Josh heeft zijn werk nog in London en is alleen in de weekenden thuis, dat dit geen ideale leefwijze is daar komen zowel Josh als Rosa snel achter. Nog geen jaar getrouwd en er ontstaan scheurtjes in het prille huwelijk, is de afstand het probleem of het steekt het verleden van Rosa zijn kop op? Overwint de liefde in Cockleberry Bay?

“De zeven lessen…..Zeven; Liefde”

Nicola May bezit over een heerlijke schrijfstijl, humor, romantiek en herkenbare perikelen overheersen de verhaallijn, zo lees ik met een glimlach om mijn mond en zo stromen de tranen over mijn wangen. Cockleberry Bay heeft mij helemaal in zijn macht. In dit deel van de serie zit het Rosa en Josh niet mee, gelukkig leven de bewoners van Cockleberry Bay met elkaar mee en zijn Rosa en Josh inmiddels een geliefd stel in het heerlijke Engelse dorpje. Tenminste…….

Beeldend en herkenbaar. I Love it

May heeft in Ik zie je in Cockleberry Bay een pittige psychologische lading aan het verhaal gegeven, een les voor elke lezer? Het zet je in ieder geval wel aan het denken over bepaalde situaties, stond Rosa mij al na aan het hart, na dit deel kun je niet anders als toegeven dat je om haar geeft. Waarschijnlijk komt dit gevoel door de manier van schrijven van de auteur, ze voegt iets herkenbaars toe aan haar karakters, gevoelens waar iedereen mee kan worstelen, de humor die May tentoonspreidt tussen de serieuze zaken door geven het verhaal net dat zetje waardoor je het niet weg kunt leggen, dat en het idyllische sfeertje van Cockleberry Bay maken het plaatje compleet.  Ik zie het al helemaal voor me, een verfilming met een jonge versie van Miss Bridget Jones (Renée Zellweger) in de hoofdrol waarschijnlijk heb je dan een kaskraker in de bioscopen. Nicola May weet alle ingrediënten met elkaar te verbinden waardoor het klopt, de serie over Cockleberry Bay is een heerlijke Mustread serie, je kunt ze ook eigenlijk niet los van elkaar lezen, want de personages wil je gewoon zien groeien. Ik kijk uit naar deel drie en hoop stiekem op een verfilming.

Een verfilming, ik hoop het zo?

Was jij een liefhebber van de Bridget Jones Dairy`s serie dan mag je deze Cockleberry Bay serie eigenlijk niet missen. Het voldoet aan alle eisen van een heerlijke Britse Feelgood-roman met karakters die je na aan het hart zullen gaan staan.

Lieve Leesgroet Moon Kager