Recensies·Recensies van Moon·Thriller

Blond op Bonaire – Ellen de Vriend. “De onmacht en de angst is tussen de regels door te voelen!”

Blond op Bonaire – Ellen de Vriend

Een onderscheidend sterke thriller, welke mij nog lang zal bij blijven.”

  • Auteur: Ellen de Vriend
  • Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
  • Nederlands Paperback
  • 9789045219387
  • Druk: 1 mei 2020
  • 288 pagina’s

Blond op Bonaire is niet zomaar een boek, vanaf het voorwoord van Ellen de Vriend, ben ik persoonlijk geraakt. De angst van elke ouder, je kind verliezen. Ellen de Vriend, heeft haar boek Blond op Bonaire geschreven met in haar achterhoofd al die meisjes die vermist zijn geraakt, sommige later terug gevonden vermoord, verkracht en mishandeld. Iets dat je ergste nachtmerrie is als ouder. Door deze informatie, en de pagina`s met voorbeelden komt dit boek net even meer binnen, waarschijnlijk blijft dit het gehele boek in je hoofd spoken, complimenten voor de auteur dat zij zo`n aangrijpend onderwerp durft aan te pakken in een thriller.

“Guusje, Guus is weg! Schreeuwt ze compleet in paniek. Ze haalt gierend adem. Haar make-up is uitgelopen en op haar jurk zitten vlekken”

Linda en Lex reizen af naar Bonaire samen met hun puberdochter Luna en haar vriendinnetje Guusje. Samen even er lekker tussen uit. Guusje heeft een zware tijd achter de rug na het overlijden van haar vader en mag mee met het echtpaar van Dam. Bonaire wordt geteisterd door mysterieuze verdwijningen, blonde meisjes verdwijnen van het een op andere moment en niemand weet waar zij zijn gebleven. Wanneer Guusje en Luna op een avond samen gaan stappen op het eiland, is dat het begin van een nachtmerrie wanneer Guusje niet terug in het appartement verschijnt. Waar is Guusje?

Blond op Bonaire is een thriller die zich onderscheidt van andere thrillers door het rauwe randje, het pure het echte, de manier waarop Ellen de Vriend de vermissingen heeft mee genomen in haar boek is respectvol en bewonderenswaardig te noemen. Niet op sensatie berust maar vol respect, en je proeft de angst en de onmacht van de ouders. Het zal je maar gebeuren zal meerdere malen door je hoofd schieten, bij mij wel tenminste.

Twee verhaallijnen trekken je de rauwe thriller in

Twee verhaallijnen trekken je het boek, naast elkaar geschreven, de één vol ogenschijnlijk ongedwongen vakantiepret, de ander duister en onheilspellend. Beide laten je vanaf het begin niet los. Ellen de Vriend beschrijft het verhaal actueel en heeft gedegen research gedaan dat kun je tussen de zinnen door lezen, het is anno Nu door kleine details en straattaal. Blond op Bonaire is een thriller die je maar moeilijk weg kunt leggen, niet alleen door het aangrijpende onderwerp maar zeker ook door de prettige schrijfstijl, de Vriend weet je lang in spanning te houden met verschillende onverwachte plotwendingen. Dit boek is voor mij tot nu het beste boek van Ellen, waren de andere boeken heerlijke vakantiethrillers, door de achtergrondinformatie en het op waarheid beruste onderwerp heeft Ellen de Vriend wat mij betreft de lat hoog gelegd. Zij zet een onderscheidend sterke thriller neer, welke mij nog lang zal bij blijven.

Lijntje tussen Fictie en Non-Fictie is dun en doorschijnend

Voor de liefhebbers van een goede thriller waarbij de waarheid wel heel dichtbij komt is dit een Mustread welk je niet mag missen. Ellen de Vriend laat het lijntje tussen fictie en Non-fictie heel dun, en je zult de angst en de onmacht van de hoofdpersonages mee voelen

4 ½ ster voor Blond op Bonaire

Lieve leesgroet Moon Kager